Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Când realitatea întrece orice așteptare

Sâmbătă, 18 iulie 2015, începând cu ora 9.00, la sediul Decanatului de Bacău a avut loc cursul pentru logodnici la care au participat șapte perechi de tineri.

Îl vom reda în continuare folosindu-ne de emoția momentului:

Împreună cu logodnicul meu, am participat în ziua de 18 iulie 2015 la cursul pentru logodnici intitulat "Ce bine e că tu exiști! ", organizat de Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor. Am aflat despre acesta de la o bună prietenă care participase la același curs în una dintre sesiunile anterioare, persoană care ne-a introdus, practic, în această minunată lume a fericirii conjugale de după fericitul eveniment, căsătoria. Sincer, în urma participării noastre ne-au fost confirmate orice așteptare avută legată de fericirea și împlinirea în viața de familie. Am ajuns la parohie în acea dimineață foarte entuziasmați și curioși în legătură cu subiectele deosebit de interesante ce urma să le abordăm. Momentul în care am intrat în sală a reprezentat și momentul în care am simțit că am făcut cea mai bună alegere petrecând acea minunată zi împreună cu alți logodnici ca noi (eram șapte perechi).

Primele două ore ținute de pr. dr. Felician Tiba au fost despre fascinația creației după "chipul și asemănarea lui Dumnezeu" în am aflat, cu exemple deosebite, faptul că partenerul pe care ni-l alegem este, de fapt, un dar de la Dumnezeu, nu este un obiect sau un slujitor; același lucru este valabil și pentru copiii pe care îi vom avea: aceștia vor fi darul pe care noi va trebui să îl respectăm și să-l iubim cu toată ființa noastră, așa cum au făcut și părinții noștri cu noi.

În următoarele două ore am discutat despre fascinanta viață conjugală de după căsătorie și despre metodele naturale de reglementare a nașterilor, informații care ne vor fi de foarte mare folos în drumul pe care îl vom începe.

După care, împreună cu o doamnă doctor deosebită, am explorat numeroase aspecte psihologice și pedagogice care ne-au ajutat să înțelegem cât de bine este să acționăm împreună în orice împrejurare.

Pentru ultima oră am avut ocazia de a avea alături de noi un cuplu de creștini care au sărbătorit recent frumoasa aniversare a 33 de ani de căsătorie. Aceștia ne-au împărtășit experiențele lor de viață pe baza întrebărilor adresate de noi și au reușit cu desăvârșire să ne emoționeze profund cu răspunsurile lor, deschizându-ne ochii la speranță; speranța că poate exista viață fericită de familie în ciuda multor încercări la care viața ne supune.

În concluzie, am petrecut o zi minunată și plină de învățături care, cu siguranță ne vor ajuta pe drumul ce îl vom începe în doi. Sperăm din tot sufletul ca tot mai mulți tineri logodnici să aibă o astfel de fericire de a participa la cursul minunat adresat nouă, logodnicilor.

Mii de mulțumiri coordonatorilor care ne-au fost alături și ne-au oferit din cunoștințele lor generoase: pr. dr. Felician Tiba, doamna Maria Gherghel, dr. psiholog Genoveva Burcă, ca și familiei Ovidiu și Maricica Bejenaru.

Alexandru și Cristina

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 18 iulie: Bacău: Când realitatea întrece orice așteptare


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat