Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

CMD: Evanghelia în imagini (XXX). Duminica a 16-a de peste an - Anul B

Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini", oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 16-a duminică din Timpul de peste An, Anul B.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

*

Dragii mei,

Mă bucur să fiu din nou cu voi pentru a parcurge împreună un alt text al Evangheliei. După ce i-am trimis pe apostoli în misiune "doi câte doi", în fragmentul de astăzi vedem ce s-a întâmplat la întoarcerea lor.

Ucenicii și-au încheiat misiunea încredințată și se întorc plini de entuziasm. Ei, însă, nu se întorc singuri, ci sunt însoțiți de o mare mulțime de oameni, de cei care i-au ascultat și au rămas plăcut impresionați de exemplul și cuvintele lor.

Dragii mei, de multe ori v-am spus că voi sunteți ucenicii și martorii mei. Și voi mergeți la școală, la joacă sau la alte întâlniri cu prietenii. Întrebați-vă de câte ori ați reușit să aduceți chiar și un singur prieten cu voi la biserică? De câte ori, prin exemplul și cuvintele voastre, ați reușit să mai atrageți pe cineva? Aveți curaj să fiți misionari!

Apostolii, după ce s-au întors, deși erau entuziasmați și dornici să lucreze, mi-am dat seama că au nevoie de odihnă. I-am invitat să urce într-o barcă și să traversăm lacul. Poate vă întrebați de ce am mers cu barca!? Am ales să mergem pe apă pentru că, dacă am fi mers pe jos, acea mulțime de oameni ne-ar fi împiedicat să înaintăm și să ne odihnim.

Aș vrea să mă întorc la odihnă și să spun: orice ființă are nevoie de repaus; cu atât mai mult o persoană care muncește. De foarte multe ori, dragii mei, uitați să vă odihniți. Mă refer atât la activitățile zilnice, cât și la timpul îndelungat pe care-l petreceți la televizor, telefon sau pe internet (Facebook), acolo unde aveți mulți prieteni. Nu uitați să vă odihniți... pentru că atunci când e timpul de odihnă, găsiți ceva interesant pe internet și amânați somnul, iar când trebuie să lucrați, sunteți deja prea obosiți și aveți nevoie de somn. În toate există un timp pentru a lucra și un timp pentru a ne odihni și trebuie să respectăm regula aceasta.

Fiți oameni și prieteni buni pentru acele persoane care vă consideră un exemplu de urmat. Munciți cu entuziasm și odihniți-vă la timpul potrivit. Numai cel care știe să se folosească de acest echilibru va fi un copil, un tânăr, un laic sau un păstor bun.

Dragii mei, vă doresc spor la muncă și odihnă plăcută... toate la timpul lor!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru copiii exploatați prin muncă: Dumnezeu să schimbe inimile oamenilor pentru a înțelege că au și ei nevoie de odihnă și copilărie:

Doamne, în lume mai sunt încă mulți copii fără copilărie. Ei trebuie să lucreze 12 ore pe zi, fără a primi hrana și odihna necesară. Te rugăm, întărește-i, iar celor care-i pot ajuta, dă-le o inimă mai bună. Amin.

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru duminica a 15-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat