Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Moara: O călătorie imaginară cu Prințul Isus la campusul de vară

Copiii din Moara, împreună cu părintele Iulian Ceobanu și sora Luminița Ciobanu, au petrecut câteva momente plăcute ce vor rămâne cu siguranță în inima celor care au participat la campusul de vară intitulat "Prințul Isus, prietenul copiilor". Pe tot parcursul campusului, 8-11 iulie 2015, copiii au avut parte de bansuri, scenete, cateheze, jocuri, cântece și activități practice.

Fiecare zi începea cu o întâlnire specială în biserica din sat, unde în timpul sfintei Liturghii copiii aveau ocazia să fie alături de Isus. Copiii i-au cântat și s-au rugat pentru cei apropiați lor, iar după sfânta Liturghie erau nerăbdători să vadă ce surprize li s-au pregătit.

În prima zi a campusului copiii au avut ocazia să se cunoască între ei și mai târziu să facă cunoștință cu Micul Prinț din sceneta pregătită de animatori. Tema campusului a fost evidențiată pe o pânză unde toți copiii au contribuit cu o mână de ajutor. Locul de desfășurare a activităților a fost la marginea unei păduri, în mijlocul naturii.

La cateheză ei au învățat despre recunoștința față de părinți, mai ales pentru darul vieții. Așa cum aviatorul din scenetă i-a dat viață Micului Prinț. După cateheză copiii au învățat cum să facă steluțe din hârtie și care le vor rămâne amintire de la acest campus.

Energia și-a spus cuvântul atunci când au fost invitați să danseze și să se joace împreună, pe echipe. Au stabilit legături și erau dornici să se revadă și a doua zi.

A doua zi au petrecut-o tot la pădure, însă programul fiind mai scurt, datorită vremii. Dar au avut timp să se joace, să danseze, să cânte și să învețe că nu trebuie să-și impună mereu ideile, ci să asculte părerile celorlalți.

A treia zi s-a desfășurat la Căminul Cultural din sat. Programul a fost încărcat cu bansuri, jocuri, scenetă, cateheză și un timp pentru pregătirea spectacolului din următoarea zi. În această zi au învățat la cateheză că banii nu aduc fericirea și că trebuie să descopere valoarea lucrurilor eterne, nu a celor efemere. După ce au mai aflat că Micul Prinț aproape își găsise un prieten care nu se interesa de sine, dar planeta lui era prea mică pentru amândoi, copiii au învățat să facă moriști din hârtie.

Primele activități din ultima zi au avut loc tot la Căminul Cultural. Nu au lipsit bansurile, jocurile, cântecele, sceneta și cateheza pe grupe. Călătoria Micului Prinț a luat sfârșit, având parte de o ultimă lecție, dar și cea mai importantă: nu se vede decât cu inima, esențialul este ascuns ochilor. Dându-și seama că nu și-a găsit niciun prieten, Micul Prinț s-a întors pe planta sa ca să fie alături de floarea lui, de care era responsabil.

Pentru a le face o bucurie celor dragi de acasă, copiii au învățat să facă o felicitare din carton și hârtie pe care au scris câte un mesaj special. A urmat apoi o repetiție pentru spectacolul ce urma.

Spectacolul a fost pentru părinți o surpriză plăcută. Au râs și s-au bucurat că fiecare copil a contribuit la realizarea spectacolului. Copiii au dansat, au cântat și au jucat în scenete, valorificându-și astfel talanții dobândiți.

Ultima parte a zilei și momentul care a încheiat campusul s-a desfășurat în curtea bisericii unde copiii s-au adunat împreună cu părinții la o agapă frățească. Focul de tabără și cântecele de voie bună nu au lipsit.

La finalul acestui campus, îl putem asocia pe Micul Prinț cu Isus care se află printre noi și care vrea să fie prietenul nostru. Să nu lăsăm ca egoismul, banii, aroganța să ne îndepărteze de Isus, el care este prietenul copiilor. Să păstrăm mereu în inimi legăturile ce le-am stabilit în acest campus și să nu uităm că Isus ne iubește așa cum suntem.

Monica Barticel
și Andreea Gheț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8-11 iulie: Moara: O călătorie imaginară cu Prințul Isus la campusul de vară


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat