Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru tineri

În perioada 6-10 iulie 2015, Comisia de Pastorație Vocațională din cadrul CRSM a organizat un curs de exerciții spirituale pentru tineri la Luncani, cu tema "Doamne, ce bine ne este nouă aici".

Prezentăm câteva marturii ale tinerilor și câteva fotografii.

- "Am venit pentru a doua oară la exerciții spirituale la Luncani. Trăind o experiență minunată anul trecut, am venit și anul acesta dorind s-o repet. Tema acestor zile a fost «Doamne, ce bine ne este nouă aici» - este vorba despre exclamația lui Petru, care a fost fermecat de schimbarea la față a lui Isus. În aceste zile pot spune ca m-am simțit ca pe Tabor, l-am simțit aproape pe Dumnezeu, am putut trăi iubirea lui și am primit multă bucurie, seninătate și prietenie. Dar am fost învățat că timpul petrecut pe munte e scurt și că... după această experiență trebuie să cobor, să mă întorc în mijlocul oamenilor și să fiu o evanghelie vie. Animatorii exercițiilor spirituale au fost: sora Patricia, fratele Fabian, sora Angela și părintele Augustin. Ei au fost «podul» dintre Dumnezeu și noi tinerii; ei ne-au adus mesajul lui și...datorită lor am avut niște zile minunate. Le mulțumesc din suflet!!!" (Adrian - Arini)

- "Pentru mine aceste zile petrecute la mănăstirea carmelită din Luncani au fost zile pline de entuziasm și de har. La început, am fost ca un ulcior cu gura îngustă, dar cu ajutorul animatorilor m-am deschis și am devenit asemenea unui bol. De când am citit tema acestor exerciții spirituale, «Doamne, ce bine ne este nouă aici!», mi-a trezit interesul. Pentru mine a fost un trei în unu pentru că am învățat sa stăm cu noi în tăcere, să îl ascultam pe Dumnezeu și să lucrăm cu ceilalți. Am experimentat și am înțeles importanța practicării virtuților pentru a ni le putea însuși în decursul anilor pentru a fi soldații lui Dumnezeu. Acum, când îmi aduc aminte de clipele frumoase din zilele care au trecut, spun din toată inima: Doamne, ce bine ne-a fost nouă acolo!" (Brigitta F. - Cleja)

- "Cu o invitație pe mail a început totul. Când am deschis atașamentul, am văzut un titlu foarte îndrăzneț, «Doamne, ce bine ne este nouă aici!» Oare câți dintre noi putem rosti această afirmație din tot sufletul? Am început timid, erau primele momente, în care încercăm să ne descoperim, doar privindu-ne și simțindu-ne, nu îndrăzneam să rup acea tăcere plină de emoție. Era, de fapt, începutul unor zile pline de har. Fără să îmi propun, pregăteam deja momentul invitației să conștientizăm fiecare simț pe care l-am primit, lăsându-mă abandonat partenerului. Oare câți dintre noi ne lăsăm abandonați lui Isus? Câți dintre noi urmăm exemplul lui Petru, mai bine mor pentru tine, Doamne decât să fug? Zilele s-au perindat una după alta cu o viteză nebună, dar chiar și așa, fiecare moment era trăit la maximum, am decis să mă abandonez întru totul. Curajul și deschiderea pe care am avut-o cu toții, atunci când sora Patricia ne-a invitat să renunțăm la telefonul mobil, m-au făcut să cred că vor fi zile pline de har, și nu m-am înșelat. Este plăcut și frumos să fii inundat de iubirea lui Dumnezeu, să conștientizezi limitele tale de om și să spui: Acum mă las în voia ta Doamne, știu sigur că ai pregătit ceva frumos pentru mine. Ce am fi fără iubirea lui Dumnezeu? Ce s-ar fi întâmplat cu noi, dacă Dumnezeu nu și-ar fi trimis unicul său Fiu în lume, pentru a-și da viața pentru noi? Este poate greu să dăm un asemenea răspuns, dar cert este ca o dovadă mai mare de iubire nu poate exista. Fiecare moment, fiecare reflecție personală mă ajutau și mai mult să mă las pătruns de iubirea și de planul lui Dumnezeu. Este impresionant să te descoperi, să te lași purtat, să nu vrei să așezi lucrurile, ci să-l lași pe Dumnezeu să facă acest lucru pentru tine, cu siguranță va fi mult mai bine. Fiecare text din sfânta evanghelie trebuie citit cu inima și cu ochii minții. Cele mai frumoasă minuni, Dumnezeu le-a făcut prin oameni simpli, care s-au lăsat pătrunși de Duhul Sfânt și de iubirea lui Dumnezeu. După cele cinci zile petrecute la mănăstirea carmeliților din Luncani, județul Bacău, pot să spun cu toată ființa mea, Doamne, ce bine ne este nouă aici!" (Bogdan C. - București)

Sr. Patricia, CJ

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-10 iulie: Luncani: Exerciții spirituale pentru tineri


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat