Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

CMD: Evanghelia în imagini (XXIX). Duminica a 15-a de peste an - Anul B

Centrul Misionar Diecezan Iași (CMD) continuă proiectul "Evanghelia în imagini" oferind copiilor și tuturor celor care le sunt aproape: părinți, preoți, persoane consacrate, educatori și catehiști, fragmentul evanghelic din cea de-a 15-a duminică din Timpul de peste An, Anul B.

Mulțumim tuturor celor care fac cunoscută copiilor această inițiativă și mai ales se roagă împreună cu copiii după intenția misionară a săptămânii.

*

Dragii mei,

Vă îmbrățișez pe toți și mă bucur să fim din nou împreună pentru a parcurge un alt text al Sfintei Scripturi. Fragmentul pe care l-ați ascultat vorbește despre misiunea pe care am încredințat-o apostolilor, aceea de a pregăti Împărăția mea.

Este vorba despre o misiune oficială, sacră și urgentă.

Misiunea este oficială pentru că i-am trimis "doi câte doi". Într-o misiune oficială, proces sau anchetă, prezența și mărturia a două persoane este obligatorie. Apostolii, însă, sunt "doi câte doi" nu doar pentru acest motiv. Dacă ați avea de îndeplinit misiunea de a vopsi un gard timp de trei zile și ați lucra singuri, cu siguranță că munca vi s-ar părea plictisitoare și grea, dar prezența unui prieten va aduce mai mult entuziasm. Apostolii nu pot fi niciodată singuri, pentru că au datoria frățească de a se susține unul pe altul în încercări și greutăți. Apostolii trebuie să se susțină și să se încurajeze reciproc în misiune.

Misiunea este sacră pentru că îl reprezintă și sunt însoțiți de Dumnezeu. În vechime, în templu, locul prezenței lui Dumnezeu, oamenii nu aveau voie să intre nici cu toiag, nici cu desagă. Toiagul reprezenta semnul autorității, lucru care era încredințat lui Dumnezeu, iar desaga semn al grijii omenești, lucru de care nu mai aveau nevoie. Când nu ai niciuna din cele două, reprezinți pe Dumnezeu și te încredințezi cu totul lui.

Misiunea este urgentă pentru că pot purta sandale și o singură tunică, pentru ca deplasarea să fie mai ușoară și rapidă. Nimic nu ar trebui să incomodeze evanghelizarea.

Dragii mei, sunteți în vacanță, sunteți mai liberi. Asemenea apostolilor, "doi câte doi" - împreună, și voi trebuie să vestiți evanghelia prin exemplul vostru bun. Să fiți mai atenți, să oferiți mai mult din timpul vostru pentru cei săraci, bolnavi și măcinați de încercări. Lăsați de-o parte favoritismele, comoditatea și alte lucruri.

Fiți apostolii mei! E oficial, sacru și urgent acest îndemn. Iar dacă sunteți refuzați, nu uitați să scuturați praful descurajării și să porniți mai departe cu entuziasm!

Dragii mei, voi sunteți apostolii mei. Eu vă trimit... "doi câte doi"!

Vă îmbrățișez cu drag,

Isus

*

Intenția misionară

Ne rugăm pentru toți copiii din lume pentru ca, în timpul lor liber, să dea dovadă de mai multă disponibilitate de a-i ajuta pe cei bolnavi și în vârstă:

Doamne, tu i-ai trimis pe apostoli să vestească Evanghelia. Dăruiește tuturor copiilor un suflet bun și plin de milă pentru a-i ajuta pe cei care au mai mare nevoie de ajutorul lor. Dă-le entuziasm în slujire. Amin!

Slavă Tatălui... / Bucură-te, Marie...

* * *

Varianta pdf a catehezei pentru duminica a 15-a de peste an poate fi descărcată de aici.

* * *


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat