Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Beneficiarii Căminului "La Salle" și tinerii lasallieni în campus la Durău

După un an școlar marcat de multe bucurii academice, dar și de trudă, responsabilități și stres cotidian, nu se poate imagina un mod mai frumos de a încununa aceste eforturi și de a ne încărca bateriile pentru următorul an școlar decât petrecând o săptămână în inima Munților Ceahlău.

Băieții din Căminul "La Salle" din Iași, împreună cu educatori și studenți din grupul de tineri lasallieni, care pe parcursul anului școlar au efectuat voluntariat în căminul nostru, au desfășurat în perioada 29 iunie - 4 iulie 2015 un campus la Durău, având drept moto: Stă în mâinile noastre.

Printre obiectivele campusului enumerăm: odihna și relaxarea, cunoașterea mediului înconjurător și cultivarea sensibilității față de nevoi de protejare a ecosistemului, dezvoltarea personală, precum: comunicarea, cooperare, solidaritate, trăirea valorii religiozității în cotidian, încrederea în sine și în semeni, aplanarea conflictelor; cultivarea abilităților de autogospodărire și viață independentă.

Deși campusul a durat doar o săptămână, am reușit să ne îndeplinim tot ceea ce ne-am propus: am vizitat palatul Cnejilor și stațiunea Durău; ghidul turistic de la Salvamont ne-a introdus o după-amiază în minunata lume a Masivului Ceahlău; am făcut drumeții la Cabana Fântânele, Vârful Toaca (1.904 m), Cabana Dochia, Cascada Duruitoarea; ne-am bucurat de infrastructura sportivă a pensiunii Cristal, unde am organizat diferite jocuri in interior și exterior; am mers în căutarea de comori, conform jocului: În drum după semne. Nu au lipsit seratele cu jocuri, cântecele, focul de tabără și voia bună.

În numele băieților noștri dorim să mulțumim tuturor celor care au făcut posibilă această tabără: voluntarilor care s-au dedicat trup și suflet ca această experiență să fie una reușită și de neuitat pentru băieții noștri, și mai ales binefăcătorilor din Austria și familiei Avădăni F. din Pildești.

Fr. Daniel Ciobanu,
comunitatea FSC Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 iunie - 4 iulie: Iași: Beneficiarii Căminului "La Salle" și tinerii lasallieni în campus la Durău


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat