Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Campus 2015 - "Drumul spre tine însuți - Prințul milostiv și cerșetorul onest" (materiale)

Vacanța de vară este ocazia cea mai bună pentru parohii să adune copiii în activitățile specifice acestei perioade. Orice denumire ar purta: "GREF", "Vara împreună" sau pur și simplu "Campus de vară", aceste săptămâni de activitate pot fi o ocazie bună de a-i aduna pe copii, adolescenți și tineri în jurul bisericii și a parohiei.

Iosefinii lui Murialdo și Centrul Misionar Diecezan Iași propun anul acesta pentru campusul de vară tema "Drumul spre tine însuți - Prințul milostiv și cerșetorul onest", campus adaptat pe tema romanului "Prinț și cerșetor" al lui Mark Twain. După ce anul trecut copiii au descoperit exemplul de viață al fericitului Anton Durcovici, "Un om pentru oameni - ecoul unei vieți", anul acesta copiii sunt invitați să descopere că toți sunt înaintea lui Dumnezeu și prinți și cerșetori, doar că nu hainele și statutul sunt cele mai importante, ci omul din spatele acestor lucruri.

Itinerariul de campus este structurat pe șapte zile, fiecare zi cu tema, referința biblică și obiectivul ei. În final, copiii sunt invitați să-și însușească mai multe atitudini, cum ar fi cea de prietenie, mulțumire, străduință, moderație, corectitudine, detașare și bunătate. Materialul de campus este structurat în trei broșuri:

Broșura de teatru: oferă copiilor posibilitatea de a descoperi povestea celor doi copii, unul prinț și altul cerșetor, care fac schimb de haine și statut, experimentând viața celuilalt. Povestea, transpusă în teatru, își dorește să atingă inima copiilor și să îi determine, în funcție de personaje, să adopte acele atitudini bune întâlnite;

Broșura de cateheză: tema, mesajul biblic și obiectivul zilei sunt analizate în această broșură, iar structura unei cateheze este următoarea: tema, obiectivul, atitudinea, scurtă prezentare a scenetei de teatru din ziua respectivă și întrebări pe marginea acesteia, referința biblică și întrebări, idei pentru discuțiile în grupurile mici (material ajutător pentru animatorii responsabili cu cateheza copiilor în grupuri mici);

Broșura de jocuri: o înșiruire de jocuri potrivite pentru tema zilei, la care este adăugată o serie suplimentară de jocuri cu apă, jocuri de scenă și jocuri de interior.

Sperăm ca "Vara Împreună", cu momentele frumoase și pline de entuziasm, să-i convingă pe cât mai mulți să se implice în astfel de activități. Materialele propuse vin să sprijine orice activitate de acest fel, să susțină entuziasmul și implicarea acelor persoane care doresc un astfel de eveniment, dar nu au nici materialele, nici timpul necesar pentru elaborarea lor.

Iosefinii lui Murialdo și Centrul Misionar Diecezan Iași le mulțumesc tuturor persoanelor și tinerilor voluntari care s-au implicat în realizarea și structurarea acestor materiale. Nu în ultimul rând, le mulțumesc tuturor celor care vor folosi acest material, pentru că numai folosind materialul, ne dăm seama că toate eforturile au meritat din plin.

O vară frumoasă împreună...!

Pr. Florin Petru Sescu

* * *

Materialele pot fi descărcate după cum urmează:

- Broșura de teatru + coperta

- Broșura de cateheză + coperta

- Broșura de jocuri + coperta

- Planificarea campusului (itinerarul)

- Imnul campusului 2015 - "Drumul spre tine însuți - Prințul milostiv și cerșetorul onest" (format mp4


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat