Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru surorile "Maria Bambina"

"Bucuria Evangheliei și pașii discipolului" a fost tema propusă de pr. Luciano Andrioli pentru exercițiile spirituale desfășurate la Luncani. între 22 și 29 iulie 2015, pentru 30 de surori din Congregația "Maria Bambina", fiind prezentă și maica Constantina Kersbamer (superioară generală în perioada instalării congregației în România.

Pentru noi, surorile Congregației "Maria Bambina", anul 2015 este un an special. Pe lângă faptul că celebrăm, împreună cu toate congregațiile din țară și din lumea întreagă Anul Vieții Consacrate, noi îi aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru cei 25 de ani de prezență și activitate în România. În aceste zile de iulie , toate surorile congregației din România, împreună cu mai multe surori de-ale noastre venite din Italia și India ca să ia parte la acest aniversar jubiliar, am trăit un mare har, cel al exercițiilor spirituale, în perioada 22-29 iulie 2015.

Sub călăuzirea pr. Luciano Andrioli și maicii Constantina Kersbamer (superioară generală în perioada instalării congregației în România), am meditat acele cuvinte ale evangheliei și acele pasaje ale scrierilor fondatoarelor noastre care au stat la baza carismei Bartolomeei Capitanio și Vincenza Gerosa. Mai precis, pornind de la tema Bucuria Evangheliei și pașii discipolului propusă de pr. Luciano Andrioli, am făcut, prin rugăciune și meditație, experința re-întânirii personale cu Cristos.

De-a lungul vieții noastre consacrate am citit și meditat de nenumărate ori aceste pasaje, dar în aceste zile ele au avut un ecou aparte. Aș pute spune că am retrăit pe viu atât nașterea carismei în fondatoarele noastre cât și în noi, fiecare fiică a lor spirituală.

La sfârșitul exercițiilor spirituale, în cadrul unei sărbători aniversare, toate surorile și toți invitații am celebrat un Te Deum de mulțumire și i-am cerut lui Dumnezeu să păstreze în noi cât mai proaspete iubirea și dorința de slujire a celor care se simt neiubiți și neajutorați.

Surorile Maria Bambina din Iași

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22 și 29 iulie: Luncani: Exerciții spirituale pentru surorile "Maria Bambina"


 

lecturi: 37.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat