Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău (Șerbănești): Vara împreună

Copiii din Parohia "Inima Neprihănită a Mariei" din Bacău au participat la campusul "Vara împreună" organizat în perioada 27 iulie - 1 august 2015.

Un alt an, noi experiențe, noi prieteni și lucruri noi învățate, o vară în care am legat prietenii, în care am învățat cum să le păstrăm și să le prețuim.

Totul a început cu o mare învălmășeala, cu un grup de copii străini care nici nu aveau idee cât de buni prieteni aveau să devină. La urma urmei, acesta a și fost scopul nostru, să legăm prietenii.

Din prima zi, totul a fost copleșitor, atât pentru copii, dintre care mulți veniseră pentru prima dată, cât și pentru noi animatorii, care am încercat să facem ziua cât mai specială. În primele momente ne-am cunoscut prin mici jocuri, ne-am împărțit în două echipe, apoi părintele paroh Cristinel Alecu ne-a ținut pe toți la un loc pentru cateheza care avea să stabilească idealul ce trebuia atins zi de zi. La sfârșitul zilei, noi, animatorii, ne-am oprit pentru un moment și am privit chipurile copiilor obosiți. În acea clipă, am putut vedea în ochii lor o sclipire de bucurie, o fărâmă de încredere.

În următoarele zile, am observat cum scopul nostru inițial este atins, cum se leagă cele mai puternice prietenii. Jocurile preferate ale copiilor, jocurile cu apă și cele cu prafuri colorate, au decurs foarte bine datorită legăturii puternice dintre ei, dar și cea copil-animator, care a aparut încă din primele momente, când le-am arătat copiilor că îi vom ajuta și îi vom susține în fiecare zi. Nimic nu ne-a bucurat mai mult decât râsul molipsitor al micuților, care s-au distrat udându-se și colorându-se.

După cele cinci zile pline de distracție și activități, precum pictatul figurinelor și confecționarea de suporturi pentru lumânări din hârtie, am organizat o serată, pentru a prezenta părinților rodul muncii noastre. Am pregatit sceneta "Rețeta cu bucluc", pantomima "Capra cu trei iezi", spusă în stilul nostru original, un dans irlandez, bansuri și jocuri, în care am implicat și părinții, pentru a le reaminti de bucuria copilăriei.

Cea mai mare satisfacție am avut-o în ultimele momente, în care copiii ne-au luat în brațe și cu lacrimi în ochi, ne-au spus "La revedere!"

Tereza, Robert și Raluca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 27 iulie - 1 august: Bacău (Șerbănești): Vara împreună


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat