Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Gioseni: Campus "Vara împreună"

"Copii luminează fața oricărui om pe-acest pământ..." Sunt versurile unui cântec, care dezvăluie frumusețea copiilor și a copilăriei. Întreaga comunitate din Gioseni, copii, tineri și adulți, s-au lăsat fermecați de această frumusețe a copiilor și, timp de o săptămână, s-au bucurat de prezența și voioșia lor. În perioada 20-26 iulie 2015, în Parohia "Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul" din Gioseni, a avut loc campusul "Vara împreună", la care au participat cu multă bucurie și entuziasm 160 de copii, însoțiți de 30 de animatori, sub îndrumarea pr. vicar Felician Hîrja și colaborarea Surorilor Milostive ale Sfântului Carol Borromeu, susținuți de pr. paroh Simon Mihai.

Fiecare zi de campus cuprindea: momente de formare, bansuri, jocuri cu apă, jocuri olimpice, întreceri sportive și sfântul Rozariu. Momentul culminant al zilei era sfânta Liturghie animată de copii și tineri, reprezenta picătura care umplea paharul de fericire zilnică. Jocul "Rațele și vânătorii", care avea loc în curtea bisericii, încheia în cel mai plăcut mod ziua de campus.

În ultima seară am oferit un moment de spectacol în fața bisericii, credincioșilor, părinților și rudelor copiilor, iar aplauzele au răsplătit din plin, munca și fantezia de care a dat dovada fiecare echipa.

Sâmbătă, am mers în excursie la pădure. După ce am participat la sfânta Liturghie , care a avut loc în "cea mai frumoasă catedrală a lumii - natura", ne-am ospătat din bucatele aduse de acasă. Apoi, în ciuda oboselii generale si a căldurii, ne-am putut bucura de un timp de relaxare și am continuat programul cu diferite jocuri.

Modelul de sfințenie propus pentru copii în această săptămână a fost cel al sfântului Francisc din Assisi. Motoul campusului a fost: "Doamne, fă din mine un instrument al împăcării între oameni..."

În cadrul catehezelor prezentate de părintele vicar Felician Hârja, copiii au putut învăța pe înțelesul lor lucruri inedite despre viața sfântului Francisc, despre Porțiuncula și despre adevărata fericire.

Isprăvile lui Păcală au înseninat în fiecare zi frunțile arse de soare ale copiilor și tinerilor. Copii au fost receptivi la nou, iar animatorii s-au implicat la jocuri, cântece și bansuri.

Un punct important, pentru animatori și pentru reușita campusului, a fost momentul de formare de la începutul fiecărei zile. În cadrul acestuia, animatorii au descoperit cât este de important să te implici, să dăruiești și să pui tot ceea ce ai mai bun din tine ca să iasă lucrurile bine.

Finalul zilei pentru animatori era de fiecare dată marcat de momentul de feedback. Era timpul în care fiecare trăgea linie și împărtășea celorlalți plusurile sau minusurile zilei. După care urma un joc de echipă, iar ziua se încheia cu un gând de mulțumire înălțat spre Dumnezeu.

Mulțumim Domnului pentru zilele frumoase petrecute împreună și tuturor celor care s-au implicat și au participat efectiv la realizarea acestui campus: părintelui paroh pentru susținere, părintelui vicar și surorilor pentru colaborare, animatorilor pentru disponibilitate, timp și dăruire, iar copiilor pentru zâmbetul lor sincer si ascultare.

"Doamne, fă din mine un instrument al împăcării între oameni..."

Robert Calara

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20-26 iulie: Gioseni: Campus "Vara împreună"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat