Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Barticești: Vara împreună "Cu Isus sunt fericit!"

În perioada 6-12 iulie 2015, la Barticești, a avut loc cea mai dorită activitate a copiilor, "Vara împreună", având drept temă "Cu Isus sunt fericit!" Cu multă bucurie au participat peste 200 de copii, coordonați cu seriozitate și multă dăruire de 35 de animatori vrednici și bine pregătiți, și bineînțeles de părintele vicar Claudiu Trifescu, aflat mereu a fost în mijlocul nostru.

Glasurile copiilor au început să răsune pe ulițele satului încă din prima zi, vestind astfel fericirea care era înlăuntrul lor. Pe parcursul întregii săptămâni ei au învățat că adevărata fericire o vor găsi doar la Dumnezeu și că pot fi fericiți făcând și pe alții fericiți. Copiii au avut un program bine stabilit, începând de dimineață la ora 9.00, cu o rugăciune, dansuri, cântece și continuând cu piesa de teatru, menită pentru a descoperi unde se găsește adevărata fericire. Cu toții au fost mici căutători de fericire și împărțiți pe clase au avut parte de cateheză, unde au aprofundat tema propusă și au primit răspunsuri la întrebările care îi puneau pe gânduri. Seara toți copiii se adunau la sfânta Liturghie, unde îi mulțumeau Domnului pentru fiecare zi în care au învățat lucruri noi și au stat în comuniune cu toții.

Voia bună, muzica, jocurile nu au lipsit, și au demonstrat cu toții ca sunt cu adevărat competitivi și că fiecare este învingător, indiferent de locul care l-au ocupat la programul de jocuri, respectiv: "Competiția" și "Căutarea comorii". Unitatea și dorința de a câștiga a fost mare pentru fiecare clasă, și astfel au dat tot ce a fost mai bun din ei, fiind răsplătiți pe măsură.

Cu siguranță aceste zile nu ar fi fost la fel de rodnice și de frumoase, dacă nu aveam parte de sprijin din partea preoților noștri dragi, pr. paroh Ștefan Vacaru și pr. vicar Claudiu Trifescu. Le mulțumim din suflet pentru că ne-au fost mereu alături și ne-au încurajat să stăm mereu în preajma lui Isus.

Ultima zi, duminică, a fost cu adevărat cea mai frumoasă, deoarece fiecare clasă a demonstrat întregii comunități prin dansuri, cântece, scenete, programe artistice, că zilele petrecute împreună au adus roade minunate.

Îi mulțumim din inimă bunului Dumnezeu pentru toate harurile care ni le-a dat în aceste zile frumoase și binecuvântate. Totodată mulțumirea noastră se îndreaptă și spre toți binefăcătorii care ne-au susținut material și spiritual.

Mădălina Giurgi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-12 iulie: Barticești: Vara împreună "Cu Isus sunt fericit!"


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat