Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Buhonca: Misiunea "Wake-up" îndeplinită cu succes!

"Printr-o viață colorată, trezești lumea dintr-o dată!" Această propoziție a reprezentat sloganul campusului "Vara împreună" din acest an, organizat de Seminarul "Don Orione" Iași, avându-l drept coordonator principal pe pr. Marius Bereșoaie, și în același timp și rezumatul acestor cinci zile minunate, 22-26 iulie 2015.

Luni, 13 iulie, 2015, ora 19.46: Sfânta Liturghie a luat sfârșit. Tinerii din comunitatea Buhonca, dornici să fie animatori, au parte de prima întâlnire cu părintele Marius. Dar cine este părintele Marius? Este slujitorul Domnului, care la prima vedere pare un om foarte energic și plin de entuziasm. Cu mare atenție tinerii primesc primele indicații și le este comunicată misiunea pe care trebuie să o îndeplinească: să trezească lumea din Buhonca! Hmm... viitorul sună bine... Sigur vom îndeplini această misiune.

14-22 iulie 2015: Animatorii pregătesc terenul pentru campusul ce urmează. Dând dovadă de exces de zel, aceștia reușesc să organizeze piesa de teatru ce anul acesta se numește "Bunul Samaritean".

22-26 iulie 2015: După-amiaza de 22 iulie, cu mic, cu mare, ne-am adunat în curtea bisericii dând start uneia dintre cele mai frumoase experiențe trăite până acum. Muzica și dansul au fost nelipsite, dând culoare acestor zile. Zici că suntem la liceu, facultate? Eiii... nu se poate să vorbești serios. Sufletul nostru de copil, al animatorilor, a ieșit la iveală de fiecare dată când trebuia să desenăm, să decupăm, să lipim, să cântăm, să ne jucăm. Noi prietenii au fost legate, iar buna desfășurare a lucrurilor a fost asigurată de colaborarea dintre seminariști și tinerii din Buhonca. Nu a contat faptul că am fost împărțiți pe echipe, ne-am distrat împreună!

Deși zilele călduroase de vară păreau că o să ne topească, am avut parte jocuri ce ne-au cam răcorit, pozele sunt dovada. De asemenea, în cadrul jocului cel mare, desfășurat în ziua de 25 iulie, am pus în practică una dintre cele mai importante lecții învățate în aceste zile: caritatea.

În fiecare zi, după fiecare reprezentație a așa-zișilor noștri actori, părintele Marius, la cateheză, ne-a ajutat să aprofundăm pașii pe care Ezdra (negustorul de mirodenii), i-a urmat pentru a-și îndeplini visul precum și încercările prin care acesta a trecut. Dar lecția oferită de bunul samaritean a fost nucleul discuțiilor noastre. Chiar dacă trăim în vremuri de austeritate, când oamenii nu fac decât să fie răi și să ignore nevoile celuilalt, noi trebuie să urmăm exemplul bunului samaritean și să ne ridicăm la așteptările acestuia care crede cu tărie că "fiecare ar fi făcut la fel!"

Toate acestea fiind spuse vrem să îi mulțumim lui Dumnezeu pentru aceste zile binecuvântate; părintelui paroh Petrică Butnariu, pentru organizarea și susținerea acestui campus; părintelui Marius Bereșoaie pentru răbdarea, energia și zâmbetul nelipsit; seminariștilor Seminarului "Don Orione" din Iași pentru sprijinul acordat și nu în ultimul rând, animatorilor și tuturor celor implicați ce au contribuit la buna organizare a acestor zile minunate.

Hmm.. Parcă era vorba de culoare în slogan. Ce ziceți să ne adunăm într-un cerc toți și să ne colorăm? Zis și făcut! Și așa ne-am colorat viețile.

Sabina-Alexandra Agiurgioaie și Andreea Molodoi

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-26 iulie: Buhonca: Misiunea "Wake-up" îndeplinită cu succes!


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat