Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Campusul "Vara împreună"

Cu mare bucurie, surorile din Congregația "Maestre Pie Venerini" împreună cu un grup de 47 de animatori au organizat și în acest an la Pildești, marea sărbătoare a copiilor, "Vara împreună". Tema aleasă pentru acest an a fost "Povestea lui Păcală", însoțită de motoul: "Zâmbește, Isus te iubește!" Campusul a durat două săptămâni în perioada 6-17 iulie 2015, prima săptămână a fost adresată copiilor din clasele I-IV, urmată de cei mai mari din clasele V-VIII.

Animatorii începeau fiecare zi a campusului în capela surorilor cu o scurtă rugăciune, urmată de o meditație. După momentele de rugăciune, la ora 9, surorile împreună cu animatorii întâmpinau copiii cu bansurile pregătite. Acestea aveau drept scop dezvoltarea armonioasă a celor mici. Bansurile erau urmate de "Povestea lui Păcală" pusă în scenă de unii dintre animatori, după care urmau învățăturile și concluziile cuprinse într-o scurtă cateheză zilnică.

În prima săptămână au participat în jur de 130 de copii. Aceștia au desenat, au făcut îngerași din mărgele, de asemenea au mai realizat lucrări "quilling". Însă în cadrul săptămânii a doua au participat în jur de optzeci de copii. Fetele au cusut pe pânză vaze cu flori din material textil, iar băieții au făcut brățări și rozarii.

Nu au lipsit nici jocurile, atât de mult îndrăgite de copii. Printre acestea amintim atât jocurile recreative cât și cele de cunoaștere în urma cărora copii au avut ocazia să se cunoască între ei și să lege multe prietenii. De asemenea jocurile cu apă au fost îndrăgite de toți.

După desfășurarea jocurilor, fiecare zi a campusului se încheia cu rugăciunea "Îngerul Domnului". Cele două săptămâni de campus s-au încheiat cu o sfântă Liturghie de mulțumire urmată de un spectacol și de o mică petrecere.

Prin toate aceste activități am căutat să ne bucurăm în primul rând că suntem împreună, că fiecare dintre noi e un dar a lui Dumnezeu. Și în ciuda faptului că de multe ori societatea ne împiedică să ne cunoaștem cu adevărat aproapele, noi am învățat aici, la Vara Împreună, să nu judecăm pe nimeni după spusele altora. Este important că ne-am acceptat unii pe alții, ne-am cunoscut și ajutat. Așa că toți animatorii ne-am propus aceasta: "Astăzi să devin mai bun!" O lume mai bună se concretizează cu pași mici și siguri.

Așadar, atât surorile cât și animatorii au avut în vedere un singur scop, acela al dezvoltării tuturor copiilor din punct de vedere intelectual, spiritual și moral. Pe această cale mulțumim tuturor animatorilor pentru efortul depus ca acest campus să ajungă la scopul propus. Și pentru că de multe ori cuvintele sunt de prisos, adăugăm câteva imagini sugestive din aceste două săptămâni

Marian Păuleț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6-17 iulie: Pildești: Campusul "Vara împreună"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat