Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rădăuți: Jubileu de 50 de ani de slujire preoțească

"Milostivirile Domnului în veci le voi cânta" (Ps 89,2) - acesta este motoul pe care pr. Iosif Doboș l-a ales la împlinirea a 50 de ani de slujire preoțească. Miercuri, 1 iulie 2015, în biserica din Rădăuți a fost sărbătoare. Părintele Iosif Doboș a dorit să marcheze acest jubileu în parohia noastră din Rădăuți, în care a slujit ca paroh, în două perioade, timp de 21 de ani.

În prezența PS Petru Gherghel, coleg al părintelui jubilant, PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, numeroși preoți și persoane consacrate, credincioși din Rădăuți, filiale și alte parohii, pr. Iosif Doboș a celebrat o Liturghie de mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru darul preoției.

Pr. Iosif Răchiteanu, parohul comunității, a subliniat că acest moment este o rugăciune de mulțumire și de laudă a lui Dumnezeu, este o sărbătoare a preoției și a vieții consacrate, la care, cu recunoștință și iubire, comunitatea din Rădăuți a fost prezentă.

Corul tinerilor "Juvenes Ecclesiae" din Iași, prezent la această sărbătoare, ne-a încântat și ne-a înălțat sufletele prin frumoasa cântare, au fost momente cu adevărat înălțătoare.

Pr. Irinel-Iosif Iosub a spus în cuvântul său că, privind la preoții care își sărbătoresc 50 de ani de preoție, înțelegem că adevărata iubire își are izvorul în jertfă, că iubirea îl face pe om să sacrifice totul, că iubirea vine de la Dumnezeu și că acea iubire a fost dată acestor preoți care au rămas statornici, timp de 50 de ani, în slujba lui Cristos.

De asemenea, pr. Iosub a arătat că pr. Iosif Doboș, cu vorba sa chibzuită, cu o disponibilitate discretă, cu o prezență agreabilă, a rămas în inimile tuturor credincioșilor și a preoților cu care a colaborat de-a lungul timpului.

La sfârșitul sfintei Liturghii de mulțumire, pr. Iosif Răchiteanu, în numele întregii comunități, a dorit părintelui Iosif Doboș, ca Dumnezeu să-i dea putere și sănătate, pentru a continua lucrarea pe care a săvârșit-o până acum.

Apoi câțiva copii au spus câteva poezii, iar un membru al comunității noastre a transmis urările de prețuire și recunoștință, părintelui Iosif Doboș precum și PS Petru Gherghel, pentru tot ceea ce au făcut în slujirea de preot și de episcop. La final au fost oferite flori tuturor preoților jubilanți prezenți și cântarea de "La mulți ani".

PS Petru Gherghel a spus în cuvântul său că este prezent la acest jubileu în calitate de preot, de coleg, dar și de episcop și a dăruit părintelui Iosif Doboș și părintelui Iosif Răchiteanu relicva Fericitului Anton Durcovici.

În încheierea acestei sărbători, pr. Iosif Doboș a spus că Dumnezeu i-a dat foarte multe daruri și a caracterizat în câteva cuvinte viața sa preoțească: "Am fost și sunt iubit de Dumnezeu și de oameni și aceasta mă face fericit!"

Apoi a mulțumit tuturor celor care au fost alături de sfinția sa în această frumoasă zi, preoți, persoane consacrate, credincioși, tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători.

După Liturghie a urmat o agapă frățească, animată de corul tinerilor "Juvenes Ecclesiae" și de ansamblul "Ciobănașul" al Clubului copiilor din Rădăuți.

Lucia Șmid

* * *

Înregistrarea integrală a sfintei Liturghii

Miniconcertul susținut de corul de tineri "Juvenes Ecclesiae" la Complexul turistic "Voievod" din Rădăuți

Spectacol susținut de Ansamblul "Ciobănașul" al Clubului Copiilor din Rădăuți la Complexul turistic "Voievod" din Rădăuți

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 iulie: Rădăuți: Jubileu de 50 de ani de slujire preoțească

* * *

Înregistrările video au fost preluate de pe site-ul Parohiei Rădăuți: www.radauti.cnet.ro.


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat