Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Măgura: Mare sărbătoare la 40 de ani de preoție

Miercuri, 24 iunie 2015, părintele Mihai Vacaru a ținut să-și sărbătorească cei 40 de ani de preoție concelebrând la sfânta Liturghie, ocazie care a oferit prilejul celor din Centrul de Asistență și Îngrijire a Persoanelor Vârstnice din Măgura, surorilor Congregației "Sfânta Față", personalului și enoriașilor din parohie să-i facă o mică surpriza de participare la această sărbătoare.

40 de ani ca preot al lui Cristos. 40 de ani de experiențe exaltante și de încercări care pot zgudui și pe cei cu o credință tare. 40 de ani în care realizările se pot vedea ori de câte ori metalul dur a devenit maleabil la căldura dragostei lui Dumnezeu care își arată măreția în slăbiciunea omului cum spune apostolul (2Cor 12,10).

La asemenea aniversări suntem obișnuiți să exaltăm realitățile care le vedem mari după măsurile omenești. Cu siguranță s-ar putea trece în revistă activitatea sa fervoroasă și plină de elan în diferitele parohii unde a slujit cu zel; s-ar putea evidenția vivacitatea pe care toți cei care l-au cunoscut, amintesc cu pietate acuma în momentele de vizită la "noul amvon" pe care Domnul i-a pregătit. Da pentru că gândurile lui Dumnezeu nu sunt gândurile noastre și planurile lui sunt departe de ale noastre ca cerul de pământ.

Omenește vorbind, o lacrimă înmugurește pe buchetul participării la acest aniversar, dar în același timp, o mulțumire densă, ca tămâia din imensa cădelniță a bisericii din Capestrano la sărbătoarea de hram, se înalță către Domnul. Toți încercăm să fim slujitori ai marelui Preot și predicăm despre valoarea suferinței, despre participarea la suferința lui Cristos. Dar Domnul a realizat în viața părintelui Vacaru promisiunea din Isaia "e prea puțin să fii slujitorul meu" și iată ni l-a pus ca lumină, care nu predică prin cuvinte, cu forță, ci cu logica luminii care împrăștie întunericul fricii de suferință, teama de proiecte frânte de soartă și atâtea "întunericuri" ce prea des ne îngrozesc. Pentru că văzându-l pe părintele cum își poartă crucea, îți dai seama de câte lucruri minunate din propria viață nu te-ai bucurat până acuma și găsești lumina ca să poți savura de acuma toate darurile divine pe care le primești zilnic, daruri însă, pentru faptul că nu ai lumină, nici nu le observi. Iată o lumină care ne poate ajuta să nu ne mai plângem ci să ne bucurăm, să nu ne mai compătimim ci bucurându-ne să-i mulțumim Domnului. E adevărat o lumină care mai pâlpâie uneori, dar care rămâne totuși lumină ce ne ajută să înțelegem atâtea.

Mulțumim părintelui Mihai care acceptând voia Domnului, nu numai la hirotonirea de acum 40 de ani, ci și acuma, a devenit și rămâne nu doar slujitor al Domnului ci "lumină" pentru cei care au nevoia să iasă din tristețe, teamă, frică și atâtea spectre care pândesc în viața de zi cu zi a multora dintre noi.

Mulțumim și surorilor care cu o grijă cu adevărat familiară îi stau mereu alături, personalului care cu răbdare, respect și prietenie îl tratează în fiecare zi, prietenilor, cunoscuților, colegilor care mai reușesc să găsească timp să treacă să-l salute.

La Mulți Ani binecuvântați, părinte Mihai, și Domnul să te țină lumină!

Pr. Paul-Valerian Țâmpu

*

"Este prea puțin să fii slujitorul meu, [...].
Te-am pus lumină pentru popoare,
ca să fie mântuirea mea până la marginile pământului
"
(Is 49,6).


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat