Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Aplicație cu Biblia, traducerea din 2013, pentru computer și telefoane mobile

Duminică, 28 iunie 2015, se împlinesc doi ani de la prezentarea oficială a traducerii oficiale în limba română a Bibliei după textele originale, traducere realizată de Biserica Romano-Catolică din România. De-a lungul acestor doi ani, pe lângă multele reacții fie de apreciere, fie de critică (aproape întotdeauna constructivă), s-a dorit încă de la început crearea posibilității de a avea textul acestei traduceri și în spațiul cibernetic, atât de frecventat în zilele noastre. Așadar, după mai multe tentative, s-a reușit găsirea unei colaborări cu niște frați creștini din Statele Unite ale Americii care au acordat ajutorul pentru a concretiza acest proiect, deja menționat printre obiectivele Departamentului de Cercetare Biblică din Dieceza de Iași.

Aplicația se numește RoBible: prezintă atât textul traducerii, cât și notele de subsol pentru înțelegerea textului. Precizez că varianta textului NU este cea prezentă în forma tipărită a Bibliei de la Iași, 2013, deci se vor observa diferențe. În momentul când vom definitiva revizuirea și corectarea greșelilor inerent strecurate, se va actualiza automat. Aplicația poate fi descărcată gratuit de pe situl www.bibliacatolica.ro și va putea fi folosită atât pe calculator, laptop, cât și pe telefoane mobile, indiferent de sistemul de operare (în momentul descărcării, va trebui aleasă varianta potrivită sistemului de operare a telefonului fiecăruia). Oricum, sunt prezente pe site și informații referitoare la procedeul de instalare și utilizare.

Într-o lume în care mai toți folosesc aceste mijloace de comunicare, sper ca și această mică inițiativă să slujească citirii și cunoașterii Sfintei Scripturi, acel Cuvânt care încălzește inima și care dă posibilitatea întâlnirii cu Dumnezeu (cf. Lc 24).

Pr. Eduard Patrașcu

* * *

Departamentul de Cercetare Biblică are site-ul http://bibliacatolica.ro/dcb. Potrivit statutului, Departamentul de Cercetare Biblică este un organism din cadrul Diecezei Romano-Catolice de Iași (România) care își propune cunoașterea și aprofundarea Sfintei Scripturi prin cercetarea științifică și răspândirea cuvântului lui Dumnezeu, conform directivelor Bisericii Catolice exprimate în constituția dogmatică despre revelație, Dei Verbum (mai ales nr. 12; 23-24), în documentul Comisiei Pontificale Biblice, Interpretarea Bibliei în Biserică (cap. III) și în exortația postsinodală a papei Benedict al XVI-lea, Verbum Domini (nr. 32-33; 115). Departamentul îl are ca președinte pe pr. Alois Bulai, iar director este pr. Eduard Patrașcu (tel. 0744/256490; e-mail: edipatrascu@yahoo.it), având mai mulți membri.


 

lecturi: 82.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat