Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Un simpatic "la revedere"

Un anunț de pe facebook m-a determinat să mă "autoinvit" la întâlnirea grupului Taizé, care a avut loc duminică, 21 iunie 2015. Pr. Daniel Iacobuț afirma: "Dragilor, vă invit duminică seara la întâlnirea noastră obișnuită de rugăciune, la sfârșitul căreia vom căuta să întrezărim firul roșu al fericirilor pe care le-am meditat din octombrie încoace... Să aveți un sfârșit de săptămână presărat cu fericiri de tot soiul!" Cum să-mi scape tocmai firul roșu al fericirilor?!... Zis și făcut, ca și ceilalți tineri, mă prezint în fața catedralei (am vorbit în prealabil cu pr. Daniel).

Am început cu un scurt moment de rugăciune în catedrala "Adormirea Maicii Domnului", după care ne-am îndreptat spre o terasă primitoare din împrejurimi. Am vorbit despre ce am realizat anul acesta și cu ce planuri ne îndreptăm spre viitor. Unii ne-au salutat definitiv: au terminat studiile și se îndreaptă spre un loc de muncă; alții pentru puțin - adică ne revedem în octombrie: între timp mai merg pe la lucru peste hotare și în sfârșit "băștinașii" și-au exprimat bucuria de a ne fi întâlnit și cunoscut tocmai datorită momentelor deosebite de rugăciune pe care le organizează grupul Taizé.

Nu cunosc foarte bine această realitate, dar m-am simțit OK alături de acești tineri. Modul lor inconfundabil de a se ruga m-a impresionat plăcut (chiar zilele astea fredonam pe stradă un refren învățat de la ei). Rugăciunea nu oferă numaidecât siguranță, ci pacea pe care o poți gusta te schimbă, ești mai altfel, trăiești mai deplin ceea ce Dumnezeu permite în viața ta.

Această plăcută experiență nu m-a lăsat să tac, de aceea am decis să vă împărtășesc aceste gânduri. Toți cei care veniți sau sunteți periodic prin Iași, apropiați-vă să-i cunoașteți! Sunt tineri uniți într-un grup de rugăciune ecumenic deschis tuturor, o să vă placă, vă asigur și vă ajută nespus, știind că sunt mereu uniți în rugăciune unii pentru ceilalți! Nu vă fie teamă, nu au alte interese decât să vă facă să vă simțiți OK - în Domnul, bineînțeles!

Sora Maria Gabor a lui Isus


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat