Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Barați: Alături de primul paroh

Duminică, 21 iunie 2015, comunitatea din Barați a avut ca oaspete în mijlocul ei pe Sfinția sa părintele Petru Patrașcu, primul paroh al acestei parohii, pe care a păstorit-o timp de 21 de ani.

În acest an, părintele sărbătorește jubileul a 50 de ani de sfântă preoție și a dorit să ne împărtășească și nouă această bucurie, să se roage și să mulțumească lui Dumnezeu pentru darurile primite, la picioarele sfintei Fecioare Maria, protectoarea parohiei noastre.

Cu multă emoție, enoriașii, cu mic cu mare, îmbrăcați în straie de sărbătoare, în frunte cu actualul părinte paroh, au ieșit în întâmpinarea părintelui Pătrașcu, așteptat cu dor, cu flori, aplauze și multă, multă bucurie.

Sfânta Liturghie a fost celebrată în mod solemn, la grota din curtea bisericii, de către preotul sărbătorit, Petru Patrașcu, la care au concelebrat: pr. Ioan Solomon și pr. paroh Andrei Cocianga.

Cu toate că anii, care au trecut, au pus amprenta pe sănătatea și starea părintelui Pătrașcu, el, asemenea unui tată grijuliu și iubitor pentru fiii săi, nu a ezitat să ne îndemne la o trăire a vieții de zi cu zi în spiritul evangheliei, să căutăm ceea ce este esențial în viață, să iubim, să respectăm, să apărăm Biserica lui Cristos ca pe bunul cel mai de preț, iar când greșim să nu uităm să ne împăcăm cu Dumnezeu prin sacramentul sfintei Spovezi și să avem mare încredere în promisiunile făcute celor care cinstesc inima preasfântă a lui Isus.

Înainte de binecuvântarea finală, părintele sărbătorit a relatat succint momentele și lucrările pe care le-a realizat cât timp a activat ca paroh de Barați, și nu au fost puține: casă parohială, mărirea bisericii, realizarea statuii care tronează pe altarul bisericii, garduri și altele. Toate aceste obiective au fost duse la bun sfârșit cu multe sacrificii, deoarece condițiile erau dintre cele mai vitrege, țara noastră trăind într-un sistem totalitar, de tristă amintire.

După terminarea sfintei Liturghii, părintele Patrașcu, la îndemnul părintelui paroh, a rămas în mijlocul credincioșilor, cu care a stat de vorbă; au ciocnit un pahar cu vin și au rememorat întâmplări.

Acest eveniment trebuie să fie pentru generațiile tinere o pildă vie de trăire și mărturisire cu curaj a credinței creștine, de abandonare și încredere totală în Dumnezeu.

Dacă vrei să ai viitor, trebuie să-ți cunoști și să-ți respecți înaintașii!

Liliana Herciu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 iunie: Barați: Alături de primul paroh


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat