Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Cursul diecezan de formare pentru logodnici

Sâmbătă, 20 iunie 2015, la centrul decanal din Bacău, începând cu ora 9.00, a avut loc cursul de formare umană pentru tinerii logodnici care au decis să se căsătorească anul acesta. Au fost prezente trei perechi de tineri.

Partea inedită a acestui curs a fost faptul că o pereche dintre cele prezente era din Brașov ( Arhidieceza de Alba Iulia). Este pentru prima dată când această inițiativă a Diecezei de Iași iese din granițele ei geografice și se adresează și altor tineri dornici de a aprofunda chemarea pe care au simțit-o de la Dumnezeu, de a se uni în cadrul sacramentului Căsătoriei.

Cursul a început cu prelegerea părintelui Felician Tiba prin care ne-a introdus în fascinația a ceea ce înseamnă cu adevărat omul, căsătoria și familia.

A urmat doamna Eugenia Dămătăr, care, la rândul ei, a subliniat frumusețea, dar și dificultățile pe care le experimentează o familie și cum, alături de Dumnezeu, "celălalt" devine sprijin, chemare la comuniune și la iubire și cum, doar prin iubire, cei doi și-l oferă reciproc pe Dumnezeu.

Doamna Maria Gherghel a completat prima parte a zilei cu prezentarea metodelor naturale de reglementare a nașterilor, subliniind noblețea și responsabilitatea pe care soții trebuie să o aibă în actul conjugal.

Domnișoara psiholog Genoveva Burcă, prin anumite tehnici specifice domeniului pe care l-a coordonat, ne-a provocat la o cunoaștere profundă a noastră ca logodnici.

La final, întâlnirea directă cu o familie ne-a dat posibilitatea de a întreba despre anumite elemente concrete care privesc viitoarea noastră viață de familie.

Un plus plin de grijă și iubire pe care Dieceza de Iași îl oferă viitoarelor familii, așa am considerat noi această inițiativă, demnă de urmat și de către alți tineri.

Ne bucurăm că ni s-a oferit această posibilitate.

Irina și Marian

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 20 iunie: Bacău: Cursul diecezan de formare pentru logodnici


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat