Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Curs pentru logodnici

Sâmbătă, 13 iunie 2015, începând cu ora 9.00, până la ora 16.00 la Centrul social pentru promovarea valorilor umane "Gaudium et Spes", din Traian (NT), s-a ținut cursul pentru logodnici, coordonat de către Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor. Au fost prezente cinci perechi de logodnici din mai multe parohii ale decanatelor din zona Roman.

Dimineața, pr. dr. Felician Tiba a prezentat plin de entuziasm țelul întâlnirii, acela de a vedea în noi și în persoana de lângă noi chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Ne-a amintit că persoana pe care Dumnezeu a ales-o și a ne-a pus-o alături este darul său pentru noi și că trebuie să ne prețuim toată viața așa cum prețuim un dar. Totodată ne-a conștientizat ce înseamnă practic acest lucru într-o familie, ce impact poate avea în viața noastră și am discutat deschis despre anumite dificultăți și probleme pe care le întâmpină cei căsătoriți.

După o scurtă pauza, doamna Eugenia Dămătăr, în calitate de persoană căsătorită, a subliniat că sacramentul Căsătoriei este o vocație, în care soțul este chemat să-și iubească soția așa cum Dumnezeu o iubește, iar soția este chemată să-și iubească soțul așa cum Dumnezeu îl iubește pe el.

Partea psihologică a cursului a fost asigurată de doamna Mihaela Gemine, specialist în psihologia familiei, care, la rândul ei, prin tehnici specifice, ne-a determinat să ne cunoaștem mult mai bine decât aveam impresia că ne-am cunoscut până în acel moment.

După prânz, ziua de formare a atins și latura psiho-afectivă a persoanei: doamna Maria Gherghel, de la Asociația "Familia și Viața", ne-a ajutat pe noi, viitorii soți creștini, să înțelegem mai bine dimensiunea afectivă și biologică a noastră ca oameni și ne-a prezentat o metodă de planificare responsabilă a conceperii unei noi vieți.

A fost o experiență minunată, pe care am dori să o facă toți logodnicii diecezei, convinși că am auzit lucruri pe care nici părinții, dar nici preoții noștri din parohie nu ni le-au spus și pe care le considerăm absolut necesare unei vieți de familii mature și conștiente în care ne pregătim să intrăm.

Noi, cele cinci viitoare familii, ne considerăm câștigați pentru că am avut parte de o lecție de viață. Recomandăm cu căldură tuturor logodnicilor să participe la acest curs deoarece vor primi răspunsuri la întrebări la care puține persoane au curajul și capacitatea să răspundă. Sincere mulțumiri părintelui Felician și colaboratorilor săi!

Tinerii logodnici

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 iunie: Traian: Curs pentru logodnici


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat