Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Tabăra de muncă pentru tineret cu Kolping Moldova

În perioada 21-28 iunie 2015 a avut loc Tabăra de muncă pentru tineret organizată în comunitatea din Ploscuțeni împreună cu tineri din Familia Kolping a comunității și din Familia Kolping Oituz.

Tinerii din Oituz au fost cazați în familii, având parte de ospitalitatea și dăruirea gazdelor, micul dejun fiind oferit de acestea. Scopul acestui proiect a fost renovarea Casei Kolping, obiectivele având în vedere repararea gardului ce împrejmuiește terenul casei, construirea unui gard nou în partea de est, îngrijirea aleilor din jurul casei și a gardului viu din fața acesteia, zugrăvirea exteriorului casei, igienizarea interiorului acesteia, organizarea magaziei de unelte, cosirea ierbii din curte și amenajarea unui teren de volei.

Tinerii au fost împărțiți pe echipe de lucru, fiecare având responsabilitatea de a realiza un obiectiv, în acest scop fiind stabilit și un program zilnic.

Sâmbătă, în penultima zi de tabără, participanții au fost răsplătiți cu o excursie, traseul incluzând următoarele obiective: Mausoleul Mărășești, Focșani (biserica "Sfinții Petru și Paul"), mănăstirile Buciumeni și Sihastru, după care toți cei care au participat la realizarea acestui proiect (gazde, tineri, binefăcători) au fost recompensați cu diplome și mici amintiri care să întrețină vie dorința de a continua activitatea Familiei Kolping.

Proiectul s-a finalizat cu participarea la sfânta Liturghie, mulțumind pentru tot binele primit și făcut în această săptămână, urmată de prânzul la care ne-am bucurat cu toții de prietenii noi pe care i-am găsit în acest timp petrecut împreună.

Mulțumim tinerilor din Oituz și Ploscuțeni pentru că au răspuns provocării. A fost un pas înainte pentru Familia Kolping din Ploscuțeni și credem că acesta este doar începutul unor trăiri ce ne vor uni în a face binele posibil puterilor noastre în folosul comunităților cărora aparținem.

Monica Benedic

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21-28 iunie: Ploscuțeni: Tabăra de muncă pentru tineret cu Kolping Moldova


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat