Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Conferința Episcopilor catolici din România lansează site-ul și logo-ul oficial

Cu ocazia Zilei Mondiale a Comunicațiilor Sociale, celebrată în acest an de Biserica Catolică duminică, 17 mai, Conferința Episcopilor catolici din România (CER) lansează site-ul și logo-ul oficial. Realizate de Comisia pentru Comunicații Sociale a CER, sub coordonarea pr. Francisc Ungureanu, site-ul și logo-ul au fost prezentate episcopilor catolici din România în cadrul sesiunii de primăvară, din 6-8 mai 2015, și aprobate de înalții prelați.

Logo-ul CER vorbește despre identitatea și misiunea Conferinței Episcopilor din România într-un mod creativ și dinamic. Culorile folosite - auriu și maro - arată caracterul divino-uman al Bisericii.

Cele două siluete episcopale stilizate, cu o mitră latină (stânga) și o mitră orientală (dreapta) fac referință la caracterul biritual al CER. Siluetele își întind brațele una spre cealaltă și implicit spre crucea așezată în mijloc, ca temelie a credinței și punct de referință a unității episcopilor CER. Unitatea episcopilor se construiește în jurul iubirii - față de credincioșii încredințați grijii lor și față de Dumnezeu -, iar inima care se formează între cele două brațe vorbește despre un spațiu al armoniei, al înțelegerii, al încrederii și respectului.

Totodată, cele două siluete de episcopi se deschid spre exterior, exprimând astfel deschiderea Bisericii Catolice spre relațiile cu celelalte Biserici și Culte. Modul în care sunt stilizate siluetele de episcopi sugerează ideea de mișcare, de dinamism, făcând referire la faptul că Biserica este mereu vie și în acțiune. Totul este încorporat în forma unui cerc, care exprimă colegialitatea episcopală și totodată unitatea Bisericii locale.

Site-ul CER, www.bisericacatolica.ro este nu doar o prezentare a Conferinței episcopilor din România, ci totodată o oglindă a Bisericii Catolice în România utilă pentru societate și mass-media.

Împărțit în patru mari secțiuni - Conferința episcopilor, Biserica Catolică în România, Episcopi, Nunțiatura Apostolică - site-ul dorește să ofere informație imediată și ușor de accesat, mai ales pentru cei care nu cunosc Biserica Catolică.

Prima secțiune - Conferința Episcopilor - prezintă identitatea, misiunea și istoricul conferinței episcopale; structura organizatorică a conferinței din România; documentele emanate de conferință; și o listă a instituțiilor afiliate CER. Secțiunea a doua - Biserica Catolică în România - prezintă cele două mari Biserici din țara noastră - latină și orientală -, precum și alte comunități catolice existente pe teritoriul țării noastre (de ex. Ordinariatul armean, comunitatea maronită etc.), dar și o sub-secțiune dedicată celor care au trăit/activat pe teritoriul țării noastre și care au fost ridicați la cinstea altarelor ori ale căror cauze de beatificare/canonizare sunt în curs.

Secțiunea a treia oferă acces imediat la informații despre episcopii romano-catolici și greco-catolici membri ai CER, iar secțiunea a patra este dedicată Nunțiaturii Apostolice în România și reprezentantului Sfântului Scaun în țara noastră.

Pe prima pagină a site-ului se oferă acces imediat la Agenda CER, cu următoarele evenimente la care CER este organizatoare sau participantă, precum și ultimele știri din Biserica Romano-Catolică (sursa catholica.ro); din Biserica Greco-Catolică (sursa catholica.ro); de la Vatican - în limba română (sursa catholica.ro) și în engleză (sursa News.va); din Europa (sursa CCEE).

De asemenea, de pe prima pagină se face trimitere către site-urile realizate de Comisia pentru comunicații sociale a CER: www.credinta-catolica.ro, www.magisteriu.ro, www.deiverbum.ro și www.sfinticatolici.ro, precum și către site-urile altor instituții ecleziale precum Vatican, CCEE (Consiliul Conferințelor Episcopale din Europa), Comece (Comisia Conferințelor Episcopale din Comunitatea Europeană) și Cec (Conferința Bisericilor din Europa). Site-ul poate fi tradus automat în limbile engleză, italiană, germană și maghiară, prin serviciul Google Translate.

Site-ul și logo-ul Conferinței Episcopilor catolici din România au fost realizate cu sprijinul Signis România, Catholica.ro și Mediagrandesign S.R.L.

Pr. Eduard-Mihai Coșa

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 35 din 16 mai 2015, semnat de pr. Eduard-Mihai Coșa (tel. 0744584934), secretar general al Conferinței Episcopilor din România, instituție cu următoarele date de contact: str. Diligenței, 24, sector 3, 031555-București; tel. / fax 031/4361250; e-mail: secretariat@episcopat.ro; www.bisericacatolica.ro.


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat