Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua bolnavului aniversată în Parohia "Sfântul Anton"

Fiecare aniversare este sărbătorită în familie, de aceea am ales să-i aducem pe bolnavii parohiei noastre, "Sfântul Anton de Padova" Iași, în mijlocul nostru. Punctul central al zilei de marți, 12 mai 2015, a fost sfânta Liturghie de la ora 18.00 unde ne-am rugat împreună în fața preasfântului sacrament.

Pare ilogic să sărbătorim o zi a bolnavului. Avem zi de naștere, zi onomastică, de ce totuși o zi a bolnavului? Sărbătorim o zi a bolnavului ca pe o zi a unui erou. Isus și-a pus speranța în oamenii aceștia ca să ne învețe cum ar trebui să avem grijă de aproapele și de noi.

Cum să treci cu vederea peste astfel de persoane? Ele merită, nu numai o zi, ci o săptămână, ba chiar și ani pe care să-i sărbătorim împreună cu cei bolnavi și să ne rugăm neîncetat pentru ei.

Acest lucru am încercat să-l facem și noi, comunitatea "Sfântul Anton de Padova" Iași, împreună cu părintele paroh, Alois Farțadi, și părintele vicar, Ovidiu-Ciprian Solomon. Ne-am rugat împreună cu bolnavii parohiei noastre participând la sfânta Liturghie și mijlocind haruri de la patronul nostru ceresc, sfântul Anton de Padova pe care îl cinstim în fiecare zi de marți.

Trăim într-un secol al vitezei, unde și timpul parcă zboară ca vântul. Se întâmplă să nu avem timp și răbdare să ne ocupăm de cei bolnavi sau bătrâni, iar unii dintre ei rămân singuri și neajutorați. De aceea ne-am îndreptat rugăciunile noastre și spre sfânta Fecioară Maria de la Fatima, ocrotitoarea bolnavilor, ca cei suferinzi să aibă pe cineva aproape care să le dea speranță și să-i ajute.

După sfânta Liturghie, tinerii parohiei au organizat la subsolul bisericii un program de cântece și dansuri populare, ce probabil au stârnit în memoria lor amintiri plăcute.

Bolnavii și bătrânii parohiei se vor bucura că la colecția lor vor mai adăuga o amintire și o floare pe care au primit-o în dar de la preoții parohiei. Sigur le vor așeza lângă celelalte amintiri, felicitări și mărțișoare primite până acum.

Chiar dacă Ziua Bolnavului s-a încheiat, noi vă invităm să fiți alături de cei care suferă și să vă rugați pentru ei, căci Domnul i-a pus în calea noastră cu un scop: să fie eroii noștri.

Andreea Gheț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12 mai: Iași: Ziua bolnavului aniversată în Parohia "Sfântul Anton"


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat