Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Concursuri școlare, faza interjudețeană

Etapa interjudețeană a Olimpiadei de religie romano-catolică pentru elevii claselor V-VI, Concursul de eseuri și creație literar-religioasă "Episcop martir Anton Durcovici" pentru clasele IX-XII și Expoziția-concurs de desene "Să trecem pragul speranței", ediția a VI-a, cu tema: "Vocația", etapa interjudețeană, s-au desfășurat sâmbătă, 9 mai 2015, la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Roman, participând elevi din toată Dieceza de Iași.

Primirea celor 86 de elevi participanți, a profesorilor însoțitori și a părinților, s-a făcut la ora 9.00 la Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Roman.

Deschiderea oficială a fost făcută de prof. univ. dr. pr. Iosif Bisoc, OFMConv, inspector școlar diecezan, prin salutul de bun venit și de binecuvântare din partea PS Petru Gherghel, episcopul de Iași, și a PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași, care este și responsabilul cu învățământul religios în cadrul Conferinței Episcopilor din România.

Au luat cuvântul prof. metodist Paula-Odille Doğan, inspector școlar zonal pentru zona Roman, care i-a încurajat pe elevi și le-a urat succes, iar doamna prof. Rusu Mihaela-Cristina, directorul școlii gazdă "Mihai Eminescu" din Roman, a adresat un bun venit călduros participanților, creionând totodată și aspecte din istoria și activitatea cadrelor didactice ale școlii.

După susținerea probelor, elevii și profesorii însoțitori au avut ocazia să viziteze expoziția de desene.

Preocuparea și efortul celor care s-au implicat în pregătirea și susținerea elevilor au fost răsplătite prin rezultatele obținute de elevi.

Premiile I au fost obținute de următorii elevi: la Olimpiada de religie - Veronica Elena Nae, Lucia Ioana Fărăoanu, Melinda Nistor, Elena Giosanu, Denisa Gușaș, Bianca Anișoara Tancău, Izabela Donea, Filip Mateiu, Lorena Pandelea, Diana Percă, Ștefania Stoica, Sabina Chinzăruc, Sabina Ciuraru, Alois Patrașcu, Paul Robert Petrescu, Alexia Olaru; la concursul de eseuri - Oana Stolnicu, Diana Pamfile, Ioana Silvia I. Iacob și Mădălina E. Robu; la concursul de desene - Agneza Herciu, Celestina Sociu și Eliza Lucia Doboș, la secțiunea grafică, iar Carol Robert Mate, Adina Farcaș și Alexandra Cercel la secțiunea pictură.

Felicitări tuturor!

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 mai: Roman: Concursuri școlare, faza interjudețeană


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat