Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Cursuri pentru logodnici

Sâmbătă, 9 mai 2015, la Centrul social pentru promovarea valorilor umane "Gaudium et Spes", din Traian (NT), s-a ținut cursul pentru logodnici, coordonat de către Oficiul pentru Paștorația Familiei și a Laicilor. Au fost prezente patru perechi de logodnici.

Cursul s-a deschis prin lecția destul de convingătoare a pr. dr. Felician Tiba, care ne-a amintit că persoana pe care Dumnezeu a ales-o și a ne-a pus-o alături este darul său pentru noi și că trebuie să ne prețuim toată viața așa cum prețuim un dar. Nu a ezitat să spună că acolo unde soții se instrumentalizează, viața de familie devine o adevărată povară.

Doamna Eugenia Dămătăr ne-a vorbit la rândul ei despre vocația la căsătorie, despre inițiativa pe care Dumnezeu o are în alegerea partenerului de viață, care nu este un înger, așa cum ne mai alintăm noi câte o dată, ci este un om, cu limite, dar și cu multe calități. A învăța că ai lângă tine un om, este lecția care nu se termină niciodată și la care dai examen în fiecare zi.

Cât privește metodele de reglementare a nașterilor, cu tot ceea ce ține de frumusețea actului conjugal, barometrul fericirii familiei, a fost rândul doamnei Maria Gherghel să ne încânte și a făcut-o din plin. Nu doar noi, ci și celelalte perechi participante s-au arătat foarte interesate să cunoască metodele naturale și să le și practice în viața de familie.

Doamna psiholog Mihaela Gemine, specialist în psihologia familiei, prin anumite tehnici de cunoaștere, ne-a provocat în așa fel încât, probabil că a fost pentru prima dată, că am descoperit atâtea lucruri noi și frumoase despre partenerul pe care îl aveam alături.

Cursul s-a încheiat cu mărturia directă a familiei Petruț, din Piatra Neamț, care ne-a uimit prin simplitatea și credința de care s-au lăsat înconjurați în viața de familie și cum împreună, alături și de cele două fete pe care le au, trăiesc în viața de zi cu "aventura iubirii" dintre ei și a lor cu Dumnezeu.

A fost o experiență minunată, pe care am dori să o facă toți logodnicii diecezei, convinși că am auzit lucruri pe care, nici părinții, dar nici preoții noștri din parohie, nu ni le-au spus și pe care le considerăm absolut necesare unei vieți de familii mature și conștiente în care ne pregătim să intrăm.

Iuliana și Claudiu

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9 mai: Traian: Cursuri pentru logodnici


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat