Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Activități la Fundația "Sfântul Ioan Bosco" în perioada ianuarie-martie 2015

Salezienii lui Don Bosco (Fundația "Sfântul Ioan Bosco") din Bacău au realizat o prezentare a activităților din perioada ianuarie-martie 2015.

Ianuarie

18 ianuarie - Turneu de ping-pong pentru liceeni - atât tinerii din oratoriu cât și din satele învecinate au răspuns la provocare și au ales și de această dată să își pună în valoare abilitățile sportive și să se bucure de momente de prietenie și bucurie. Au participat 20 de tineri. Cel mai mic dintre ei, spre surpriza tuturor, a câștigat acest turneu - Cel din urmă va fi cel dintâi.

25 ianuarie - Sărbătoarea lui Don Bosco a început cu celebrarea sfintei Liturghii în Parohia romano-catolică "Fericitul Ieremia". Ca în fiecare an, în ultima duminică din luna ianuarie, credincioșii parohiei îl sărbătoresc pe sfântul Ioan Bosco alături de Familia Saleziană.

31 ianuarie - Sărbătoarea lui Don Bosco continuă și în cadrul oratoriului - organizându-se pentru prima dată sfânta Liturghie în cinstea fondatorului oratoriilor din întreaga lume fiind prezenți întreaga Familie Saleziană: copii, tineri, părinți, cooperatori și salezieni, toți adunându-se în jurul altarului pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru darul făcut în persoana și carisma lui Don Bosco.

Februarie

1 februarie - Într-o atmosferă tipic saleziană, caracterizată prin multe jocuri și voie bună, copiii și animatorii au continuat sărbătoarea lui Don Bosco începută cu o zi înainte. Echipele Clopoțeii și Pikachu au concurat pentru a arăta care se distrează mai bine.

2-6 februarie - Iarna împreună - profitând de zilele din vacanța de iarnă, de la cel mai mare până la cel mai mic am dat startul unei săptămâni minunate. Momentele educative au fost pregătite în baza desenului animat Cartea cărților, copiii urmărind aventurile lui Cristi, Oana și roboțelul lor de jucărie Memo prin călătoriile incredibile ale acestora în Biblie. Pe lângă vizionarea desenelor, ei au avut parte și de activități manuale și artistice, precum și jocuri, turnee și bansuri, care au creat "meniul " unei altfel de vacanțe.

12 februarie - Întâlnirea voluntarilor Centrului de zi - periodic voluntarii sunt invitați să participe la momente de formare și de evaluare a activității prestate în cadrul centrului.

14-15 februarie - Minicampus ADS ON - de această dată a fost aleasă ca și locație orașul Iași - un loc plin de istorie și cultură. Tinerii din ADS au petrecut împreună două zile, bucurându-se de momente de împărtășire, vizite în diverse puncte turistice, distracție dar și de momente de rugăciune.

18 februarie - S-a lansat o nouă propunere - în fiecare joi seara, de la ora 20.00, tinerii și toți cei interesați sunt invitați să participe la un scurt moment de rugăciune ce are ca scop formarea spiritual creștină a tinerilor.

Martie

20 martie - Marșul pentru viață - În Piața Tricolorului, în ajunul evenimentului Marșul pentru viață, a avut loc un spectacol cu tema centrală "Apărarea copiilor nenăscuți" la care au participat și tinerii din oratoriu. Acest eveniment a adunat lume ce luptă pentru viață și sunt împotriva avortului. Marșul s-a desfășurat următoarea zi, începând cu ora 12.00.

22 martie - Serbarea de primăvară a Centrului de zi Dominic Savio - cu ocazia venirii primăverii și a sărbătoririi Zilei Mamei copiii centrului de zi s-au pregătit cu dansuri, cântece la chitară, clovnerii, teatru și multe alte surprize pentru a-și încânta mamele și a le arăta părinților, bunicilor și prietenilor abilitățile și talentele lor. Au fost premiate de asemenea cele mai reușite proiecte realizate de copiii în cadrul Clubului Isteților.

Și pentru că suntem în perioada sărbătorilor pascale, vă spunem ...

CRISTOS A ÎNVIAT!

Fundația "Sfântul Ioan Bosco"
Cartierul Nord, str. Tazlăului, nr. 9, 600372, Bacău
CONT LEI (IBAN): RO 11 RNCB 0026 0308 9482 0001
CONT EURO: RO 81 RNCB 0026 0308 9482 0002
Tel.: +40.234.582330 Fax: +40.234.524217
E-mail: sdbbacau@gmail.com
www.donbosconord.blogspot.com
www.donboscobc.ro
www.donbosco.ro


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat