Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: "Faptele apostolilor și credința primilor creștini - inspirație pentru a ne trăi credința astăzi"

Sub această temă și cu entuziasmul ce ne caracterizează, noi, fecioarele consacrate, ne-am adunat în casa de reculegere "Gaudium et spes" din localitatea Traian, în perioada 4-8 mai 2015, pentru exercițiile spirituale anuale. Momente de har și de binecuvântare din partea Domnului și a celor ce ne-au îndrumat în aceste zile respectiv preoții Iosif Dorcu, Adrian Fărăoanu și Cornel Berea.

Din partea noastră mult efort pentru a înțelege explicații Cuvântului lui Dumnezeu propus la meditații. Asemeni eunucului putem afirma că înțelegem dacă cineva ne explică, ne rugăm să fie așa, ne străduim, medităm și reflectăm asupra celor auzite aici. Știm că Euharistia ne întărește în urcușul nostru cotidian și că tocmai în adorație avem ocazia să experimentăm acea bucurie adevărată pe care numai Isus ne-o poate da. Timpul a zburat rapid și ne-am întors la obligațiile zilnice pentru a le îndeplini mai cu "suflet", cu mai multă iubire și gata să scuzăm cui ne greșește, așa cum și noi prin sacramentul Spovezii am fost iertate.

Pe masa, la vedere, pentru a ne aminti zilnic, avem și reînnoirea promisiunilor făcute în cadrul profesiunii religioase.

În acest an dedicat vieții consacrate suntem profund recunoscătoare lui Dumnezeu, care în infinita sa milostivire ne-a dăruit vocația și Maicii Preacurate pentru că ea este de fapt prima fecioară consacrată și model în trăirea credinței.

Tuturor celor ce ne-au însoțit în aceste momente, de aproape sau de departe (prin rugăciune), mulțumim și, la rândul nostru, îi asigurăm de rugăciunile noastre. De fapt carisma noastră de a "sluji Biserica prin rugăciune" ne face (pe fiecare în parte), tot mai responsabile de grijile și preocupările Bisericii universale.

Sora Maria Gabor a lui Isus, OV


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat