Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Satu Mare: Episcopii catolici din România în sesiunea de primăvară a CER

Sesiunea de primăvară din acest an a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER) se va deschide miercuri, 6 mai 2015, cu un moment de rugăciune și sfânta Liturghie celebrată de toți episcopii în catedrala romano-catolică Înălțarea Domnului din Satu Mare, lucrările fiind găzduite de Episcopia Romano-Catolică de Satu Mare.

În timpul celor trei zile ale întâlnirii, episcopii romano-catolici și greco-catolici din România, în cadrul sesiunilor de lucru, vor aborda diferite teme din viața Bisericii și vor discuta despre inițiative și probleme pastorale și sociale, precum și despre evenimente mai importante: celebrări în cadrul Anului dedicat Vieții Consacrate (2014-2015), învățământul catolic din România, Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (Cluj, 22-26 iunie 2015), rapoarte ale diferitelor instituții afiliate CER - Signis România, Confederația Caritas România, Asociația Canoniștilor din România (ASCAR).

După încheierea sesiunilor de lucrări, episcopii vor participa sâmbătă, 9 mai 2015, alături de pelerini din întreaga țară la pelerinajul anual la "Cimitirul săracilor" de la Sighet. La închisoarea din Sighet și-au dat viața pentru credință episcopul romano-catolic Anton Durcovici, beatificat de papa Francisc la 17 mai 2014, și episcopii greco-catolici Alexandru Rusu - de Baia Mare, Valeriu Traian Frențiu - de Oradea, Ioan Suciu - de Alba Iulia și Făgăraș, Tit Liviu Chinezu, Iuliu Hossu - de Cluj-Gherla, Ion Bălan - de Lugoj, a căror cauză de beatificare este în curs la Vatican. Pelerinajul va începe cu o procesiune de la Muzeul Memorial Sighet (ora 9.00) înspre "Cimitirul Săracilor" și va continua cu celebrarea sfintei și dumnezeieștii Liturghii în incinta cimitirului (ora 10.30).

Conferința Episcopilor din România îi reunește pe toți episcopii romano-catolici și greco-catolici din România și exprimă unitatea Bisericii locale și uniunea intimă cu urmașul lui Petru, Sfântul Părinte. Episcopii catolici din România se întrunesc de două ori pe an în sesiune ordinară, primăvara și toamna.

Pr. Eduard-Mihai Coșa

* * *

Informațiile au fost preluate din comunicatul de presă nr. 22 din 5 mai 2015, semnat de pr. Eduard-Mihai Coșa (tel. 0744584934, e-mail: secretariat@episcopat.ro), secretar general al Conferinței Episcopilor din România.


 

lecturi: 19.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat