Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian: Consfătuirea diecezană anuală a profesorilor de religie romano-catolică

Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli a planificat și organizat consfătuirea anuală a profesorilor de religie romano-catolică din Dieceza de Iași, în ziua de 30 mai 2015, la Casa de reculegere "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț.

Au fost prezenți: prof. univ. dr. pr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, pr. prof. Sebastian Tamaș, inspector școlar zonal Iași, conf. univ. dr. pr. Iosif Enășoae de la Facultatea de Teologie Didactică Iași, pr. Adam Lucian, inspector școlar zonal Bacău, ceilalți inspectori zonali de religie romano-catolică din cadrul Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, precum și peste 80 de profesori de religie romano-catolică din cadrul Diecezei de Iași.

Consfătuirea a fost un bun prilej de analiză și dezbatere pentru profesorii de religie romano- catolică, care au răspuns afirmativ la invitația lansată de Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei din Dieceza de Iași și au participat la acest moment de comuniune și de împărtășire din experiența lor de educatori în comunitățile unde își desfășoară activitatea.

Profesorii au participat și la sfânta Liturghie prezidată de pr. dr. Iosif Enășoae, alături fiindu-i și ceilalți preoți prezenți la întâlnire.

Sfânta Liturghie a fost animată de profesorii prezenți. Deschiderea oficială a activităților în plen s-a desfășurat în sala de conferințe a Casei "Gaudium et Spes" din Traian, jud. Neamț începând cu ora 9.00. Întâlnirea a debutat cu urarea de bun venit adresată de pr. Iosif Bisoc, inspector școlar diecezan, care a transmis salutul cordial al PS Petru Gherghel, episcop de Iași, și PS Aurel Percă, episcop auxiliar de Iași.

Dezbaterea asupra problemelor învățământului religios din Dieceza de Iași, moderată de pr. Iosif Bisoc, s-a concentrat asupra temelor:

  • Analiza activităților anului școlar încheiat;

  • Statutul orei de religie în contextul noilor schimbări legislative;

  • Informare cu privire la întâlnirea națională a inspectorilor de religie diecezani și eparhiali ce a avut loc la Predeal cu două săptămâni în urmă;

  • Informare cu privire la exigențele și documentele cerute de ARACIP - susținută de prof. Nedelcu Carmen, expertul Oficiului pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli;

  • Stadiul noilor programe și manuale pentru religie romano-catolică;

  • Acordarea missio canonica profesorilor din zonele diecezei;

  • Diverse.

După prezentarea fiecărui punct al ordinii de zi, au urmat intervențiile profesorilor prezenți, care au primit informații utile și complete, necesare pentru o desfășurare cât mai optimă a activității didactice.

Un moment special l-a constituit sosirea Excelenței sale Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași, care a ținut să îi salute personal pe participanți și să le adreseze câteva cuvinte de susținere și încurajare în activitatea lor.

În încheierea activității și a dezbaterilor, pr. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., inspector școlar diecezan, a mulțumit episcopilor Diecezei de Iași, PS Petru Gherghel și PS Aurel Percă, pentru interesul și preocuparea constantă pe care o manifestă față de învățământul religios și față de profesorii de religie. De asemenea, a mulțumit invitaților și profesorilor care au participat la acest eveniment, a evidențiat valoarea muncii de educator catolic, care cere nu doar măiestrie, ci mai ales dăruire și iubire și a îndemnat la calitate și performanță în învățământul religios romano-catolic. Participanții au menționat ca o reușită această întâlnire.

Prof. Paula-Odille Doğan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 30 mai: Traian: Consfătuirea diecezană anuală a profesorilor de religie romano-catolică


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat