Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Dublin: Festivalul popoarelor, ediția 2015

Coborârea Duhului Sfânt sau Rusaliile a reprezentat în ziua de duminică, 24 mai 2015, un prilej de manifestare a bucuriei, a păcii și unității între oameni de orice naționalitate. În "St. Mary's" Pro-Cathedral din Dublin, în Irlanda, ziua de Rusalii s-a desfășurat printr-o triplă celebrare: sfânta Liturghie a Coborârii Duhului Sfânt, marcarea evenimentului beatificării arhiepiscopului de San Salvador, Oscar Romero, și Festivalul Popoarelor.

"Festivalul popoarelor" se sărbătorește în fiecare an din 2005 printr-o sfântă Liturghie specială celebrată de ÎPS Diarmuid Martin, arhiepiscop de Dublin, împreună cu episcopii auxiliari, preoți din dieceză și capelani ai comunităților internaționale, la care de-a lungul anilor au participat activ și cu entuziasm grupuri de etnici polonezi, lituanieni, africani, filipinezi, chinezi, indieni și în mod constant noi cei de naționalitate română de ambele rituri (romano-catolic și greco-catolic). Credincioșii români au fost însoțiți de păstorii lor, pr. Eugen Țîmpu și pr. Coriolan Mureșan. Anul acesta a asistat și Michael D. Higgins, președintele republicii.

Însăși paleta vie și multicoloră a costumelor naționale, purtate cu mândrie de mai toate grupurile etnice, a făcut vizibilă unitatea în diversitate a Bisericii Catolice, iar bucuria primirii Duhului Sfânt s-a exprimat prin sunetele armonioase ale cântărilor liturgice susținute de corul multinațional.

Ca națiune creștină, nu putem decât să ne exprimăm imensa mulțumire, desfătare sufletească și satisfacție, căci sărbătoarea Coborârea Duhului Sfânt ne dă încă odată prilejul de a trăi harul unității și al păcii.

Urmând așadar exemplul apostolilor, care au primit darul vorbirii în diferite limbi pentru a predica și a face înțeles Cuvântul lui Dumnezeu, tot așa, și noi, românii, împreună cu toți cei prezenți, am predicat prin însăși prezența noastră și am înălțat rugăciuni în diferite limbi pentru a-l primi cu inimile deschise pe Duhul Sfânt care să ne călăuzească în misiunea de a-l mărturisi pe Cristos.

O galerie foto de la acest eveniment poate fi găsită pe site-ul www.brcrd.com al comunității catolicilor români din Dublin: clic aici.

Mihaela Loredana Chirvase


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat