Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Schimb de experiență alături de tinerii din Parohia Dărmănești

În perioada 22-24 mai 2015, tinerii din Parohia Bacău "Sfântul Nicolae" (centru) au organizat în cadrul Acțiunii Catolice un schimb de experiență alături de tinerii din Parohia Dărmănești.

Schimbul a debutat vineri cu sosirea oaspeților, urmată de sfânta Liturghie și de o scurtă cateheză. Jocul de cunoaștere (Facebook) a fost calea perfectă pentru legarea unor prietenii. Seara s-a încheiat cu un film educativ.

Sâmbătă dimineață, în parcul Cancicov, participanții au fost înviorați prin bansuri după care a urmat o provocare "Cunoaște A.C.-ul", când fiecare latură a Acțiunii Catolice a fost prezentată de câte doi responsabili. A urmat "Descoperă misterul", fiecare grupă primind niște sarcini scopul fiind să se împrietenească și să împărtășească diverse experiențe.

După pauză de prânz, schimbul a continuat cu un moment de unire cu Dumnezeu în cadrul unei rugăciuni Taize, urmând jocul "Căutarea comorii", după aceasta tinerii au plecat împreună cu comunitatea din Bacău în procesiune la Barați.

Duminică a fost sfânta Liturghie, cateheza "Ce îmi doresc de la viață?", vizionarea unui film cu poze și plecarea celor din Dărmănești.

Despărțirea nu a fost ușoară. Cu toții regretam că a durat puțin.

Câteva impresii:

"Doamne, îți mulțumim pentru binecuvântatele zile petrecute la schimbul de experiență: Îți mulțumim pentru oamenii minunați pe care ni i-ai trimis, pentru soare, pentru toate darurile oferite acum și totdeauna!" (Tadeea)

"A fost o experiență frumoasă. Mi-am făcut prieteni noi și m-am distrat. Aș mai repeta oricând această situație" (Mădălina)

"Acest schimb de experiență a fost cel mai plăcut lucru făcut la Acțiunea Catolică. Am cunoscut oameni extraordinari cu care ne-am distrat, am glumit, am povestit și am avut ce învăța" (George).

Raluca Antal

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 22-24 mai: Bacău: Schimb de experiență alături de tinerii din Parohia Dărmănești


 

lecturi: 41.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat