Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Lumina Învierii la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri

Luni, 13 aprilie 2015, credincioșii din comunitatea "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași animați de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" și motivați de preoții care ne păstoresc au fost în vizită la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri. Lumina primită de noi în aceste zile de sărbătoare a ajuns la aceste persoane care au mare nevoie de ea.

Această vizită a fost pregătită cu multă bucurie de membrii Asociației "Sfântul Vincențiu de Paul" împreună cu părintele Petru Sescu, păstorul comunității "Sfânta Tereza a Pruncului Isus". Anunțurile făcute în biserică, îndemnurile de a oferi făcute de preoții din parohie au făcut ca dărnicia credincioșilor din comunitate să fie deosebită. Cu ajutorul acestor fonduri membrii vincențieni s-au mobilizat, au făcut cumpărăturile și împreună cu tinerii din parohie au pregătit 400 de pachete. Apreciez cu multă admirație participarea tinerilor din comunitate la pregătirea pachetelor, dăruirea lor a fost mare.

Luni, la ora 10, un grup frumos de credincioși împreună cu părintele Romică Sociu a pornit spre Grajduri. Prezența părintelui Romică la această acțiune a făcut ca un număr impresionant de tineri să fie prezenți. Celebrarea sfintei Liturghii a fost deosebită prin participarea din tot sufletul a persoanelor prezente și animată de domnul Ciprian Hușanu prin cântările alese pentru această frumoasă sărbătoare. Prin cuvântul său, părintele Romică ne-a prezentat milostivirea Domnului nostru Isus, credința noastră în bunătatea lui ne poate șterge lacrimile. Durerea noastră poate fi mai ușoară dacă ne încredem în dragostea lui Dumnezeu.

Invocarea Tatălui nostru ceresc prin rugăciunea "Tatăl nostru", s-a făcut într-o comuniune deosebită, toate persoane s-au ținut de mână și au transmis dorințele lor de iubire și iertare.

La finalul slujbei, voluntarii au pornit, cu încredere, spre pavilioane, unde le-au împărțit celor prezenți câte un pachet și un salut "Cristos a înviat", iar, în jurul orei 12.30, am pornit din nou spre casă, cu promisiunea că ne vom întoarce pentru o nouă sărbătoare.

Îi mulțumim părintelui Romică Sociu și membrilor vincențieni pentru călăuzirea în această zi specială și, mai ales, tuturor credincioșilor cu suflet mare care au contribuit, după posibilitățile lor, la bucuria celor de la Grajduri. Le mulțumim și tuturor celor care ne-au primit cu atâta bunăvoință în mijlocul lor și sperăm că bucuria Învierii Domnului nostru Isus Cristos a adus, pentru fiecare dintre ei, fără deosebire, bucurie și speranță.

Ana Doboș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13 aprilie: Iași: Lumina Învierii la bolnavii de la spitalul Pădureni-Grajduri


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat