Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Fericitul Ieremia": La 40 de zile de la moartea pr. Dumitru Gabor

Luni, 6 aprilie 2015, a doua zi de Paști, în biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău, s-a celebrat un requiem solemn în amintirea părintelui Dumitru Gabor, de la a cărui moarte s-au împlinit 40 de zile. A fost prezent PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău, un mare număr de preoți, familia părintelui, dar și comunitatea parohială în număr destul de consistent.

Evenimentul a început cu un concert de Paște susținut de corul reunit al celor trei parohii mari din Bacău, dirijat de pr. Ciprian Antălucă. Concertul a fost un omagiu adus pr. Dumitru Gabor, care a fost paroh al comunității din Bacău "Fericitul Ieremia", dar și o ocazie care să sublinieze și mai mult frumusețea sărbătorilor pascale.

În cadrul predicii, citând cuvintele papei Francisc de la începutul mesajului urbi et orbi, din ziua de Paște: "Iubirea a înfrânt ura, viața a înfrânt moartea, lumina a alungat întunericul!", Preasfințitul a subliniat rolul pe care îl are creștinul care, urmându-l pe Isus, Fiul lui Dumnezeu trimis în lume pentru mântuirea noastră, trebuie să înfrângă în sine păcatul urii, să iubească și să prețuiască viața și să alunge întunericul, făcând loc luminii harului.

Într-un oarecare fel, aceasta a fost lucrarea înfăptuită de pr. Dumitru Gabor: ca preot, ca susținător al proiectului Seminarului mare diecezan, al profesorilor de religie, ca preot "fugar" din cauza amenințărilor "secerii roșii", dar și ca paroh al comunității din Bacău "Fericitul Ieremia".

La ieșirea din biserica fiecare din credincioșii care au participat la sfânta Liturghie a primit un colăcel și o lumânare în amintirea părintelui răposat.

Pr. dr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 6 aprilie: Bacău "Fericitul Ieremia": La 40 de zile de la moartea pr. Dumitru Gabor


 

lecturi: 15.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat