Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Înscrieri pentru Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic de la Cluj-Napoca

În perioada 22-26 iulie 2015 va avea loc la Cluj-Napoca Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic cu tema "Căutători de fericire". Motoul biblic este "Fericiți cei curați la inimă, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu" (Mt 5,8).

Întâlnirea Națională a Tineretului Catolic (INTC) din România s-a născut în urma dorinței tinerilor din diferite dieceze și eparhii de a se întâlni, de a se cunoaște mai bine, de a împărtăși trăirea valorilor și de a manifesta credința creștină împreună. INTC are loc o dată la trei ani și este organizată alternativ de o dieceză romano-catolică și de o eparhie greco-catolică.

Prima ediție a avut loc în anul 1992, iar cea din 2015 va fi a XIII-a. La această întâlnire participă tineri din cele 12 dieceze și eparhii din România, tineri de alte confesiuni (în special ortodocși) și grupuri de tineri invitați din alte țări.

Eparhia de Cluj-Gherla a fost aleasă și din considerentul că în 2015 orașul Cluj-Napoca este Capitala Europeană a Tineretului. Site-ul oficial al întâlnirii este www.intc.ro.

Tinerii din Dieceza de Iași care doresc să participe la INTC Cluj-Napoca 2015 pot consulta detaliile și să se înscrie aici. Înscrierea este individuală. Responsabilul diecezan cu pastorația tineretului va confirma înscrierea efectuată. Pentru participanții cu vârsta până la majorat, este necesară descărcarea și completarea unui acord din partea părinților care va fi încărcat online în formularul de înscriere și va fi predat preotului din parohia participantului sau responsabilului diecezan cu pastorația tineretului.

Datorită costurilor ridicate pentru organizarea unui eveniment de asemenea amploare este cerută și o contribuție la costuri din partea fiecărui participant care este diferită în funcție de perioada în care are loc înscrierea cu praguri la 1 iunie și 1 iulie. Achitarea contribuției la costuri se face la nivel diecezan.

Pr. Felix Roca
responsabilul Oficiul pentru Pastorația Tineretului


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat