Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: "Familia: capodoperă a iubirii divine"

După ce, în perioada 4-6 februarie 2015, Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului din Siret au propus tinerelor o întâlnire cu tema: "Chemarea la viața de creștin", a urmat o nouă întâlnire, în casa surorilor, în perioada 24-26 aprilie 2015, cu tema: "Familia: capodoperă a iubirii divine", pentru a vorbi despre chemarea la viața de familie.

Evenimentul a început cu sfânta Liturghie din seara zilei de vineri și s-a încheiat duminică cu participarea la sfânta Liturghie parohială și prânzul.

Am străbătut împreună Calea luminii, cu dorința de a deveni și noi martori ai învierii lui Cristos, evanghelizatori care anunță tuturor iubirea fără margini a lui Dumnezeu care "atât de mult a iubit lumea încât l-a dat pe Fiul său, unicul născut, ca oricine crede în el să nu piară, ci să aibă viața veșnică" (In 3,16).

Am meditat împreună asupra fragmentului din Geneză care descrie crearea lumii și a femeii (Geneză 2,4b-10;18-25), încercând să înțelegem cât de importante sunt relațiile, respectul și complementaritatea dintre soț și soție. Dragostea dintre bărbat și femeie uniți prin sacramentul Căsătoriei este imagine a iubirii dintre Cristos Mire și Biserica sa. În timpul meditației personale ne-am întrebat dacă știm să recunoaștem în fiecare om chipul și asemănarea lui Dumnezeu, dacă relațiile cu ceilalți ne apropie de Creator, dacă în viața de toate zilele dăm dovadă de faptul că suntem într-adevăr fiice ale lui Dumnezeu.

Vizionarea filmului "Fireproof" ("Furtună de foc") ne-a îndreptat gândul la modul în care trăim în mijlocul familiei noastre și în timpul muncii în echipă am încercat să descoperim diferiți pași care să ne ajute să îmbunătățim relațiile în cadrul acesteia.

Un exemplu de familie sfântă ne-a fost oferit de Zelie și Louis Martin, părinții sfintei Tereza a Pruncului Isus. Iubirea adevărată și sinceră dintre soți poate da naștere la atâtea vlăstare sfinte!

Dar momentul cel mai intens a fost cel al adorației nocturne. În tăcerea nopții am putut să-l întâlnim pe Isus prezent în preasfântul sacrament. Nici nu ne-am dat seama cât de repede a trecut timpul și ne-am simțit sufletul inundat de iubire, serenitate, bucurie și pace!

La încheiere am făcut o scurtă reflecție asupra cuvintelor sfintei Ecaterina din Siena: "Dacă vei fi ceea ce trebuie să fii, vei înflăcăra lumea!" și am recitat împreună rugăciunea sfântului Toma pentru alegerea stării de viață, luând hotărârea de a fi deschise la orice chemare din partea lui Dumnezeu pe care o vom simți în adâncul inimii.

Următoarea întâlnire se va desfășura în perioada 15-17 iulie și va avea ca temă chemarea la viața consacrată.

Fetele participante la întâlnire

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 24-26 aprilie: Siret: "Familia: capodoperă a iubirii divine"


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat