Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău "Sfântul Nicolae": Prima sfântă Împărtășanie

Duminică, 26 aprilie, 66 de copii din Parohia "Sfântul Nicolae" din Bacău l-au primit pentru prima dată în inima lor pe Isus Cristos sub chipul pâinii și al vinului.

Acest moment unic din viața lor a fost pregătit din timp. Începând din luna februarie, în fiecare duminică după sfânta Liturghie a copiilor, sub îndrumarea plină de iubire a pr. Iulian, a pr. Ciprian și a cateheților, copiii au învățat despre Dumnezeu, Biserică, porunci, sacramente și mai ales despre Isus, despre spovadă și sfânta Împărtășanie.

Entuziasmul și nerăbdarea lor a fost mare. Emoțiile au început din ziua de sâmbătă, când pentru prima data s-au apropiat cu evlavie de scaunul de spovadă, curățindu-și sufletele. Fericirea și pacea se citea pe chipurile fiecăruia dintre ei.

Aceeași bucurie și emoție s-a regăsit și în ziua de duminică, când, în cadrul sfintei Liturghii, și-au reînnoit făgăduințele de la Botez, i-au cerut lui Isus să vină în inimile lor și să-i ajute să trăiască viața de credință, au oferit daruri și s-au dăruit Domnului.

Cuvântul de învățătură al părintelui Iulian a redat hrana spirituală primită în timpul pregătirilor. Concluzia fiind: Domnul e păstorul meu, Domnul mă hrănește, nu voi duce lipsă de nimic.

Părintele decan Isidor Dâscă i-a încurajat să continue să fie mereu alături de Isus, păstrându-și sufletele curate și primindu-l în inima lor cât mai des la sfânta Liturghie sub chipul pâinii și al vinului.

Sărbătoarea a continuat la subsolul bisericii, când cei mici au primit darurile care să le amintească mereu de aceasta zi specială din viața lor.

Cristina Mate

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 aprilie: Bacău "Sfântul Nicolae": Prima sfântă Împărtășanie


 

lecturi: 31.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat