Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Marșul pentru viață

Sâmbătă, 21 martie, la ora 12.00, din Piața Tricolorului s-a dat startul celei de-a treia ediții a Marșului pentru viață la Bacău. Marșul a fost precedat de Calea crucii pentru viață și de sfânta Liturghie de la ora 10.30, din biserica romano-catolică "Sfinții Petru și Paul".

Decanatul Romano-Catolic de Bacău, Caritas Bacău, Colegiul Catolic "Sfântul Iosif" și Seminarul mic, asociații și membrii ai Bisericii Ortodoxe cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Ortodoxe a Romanului și Bacăului, Asociația Părinților pentru Ora de Religie, Cotidianul Deșteptarea, Asociația "Valoare plus", Teatrul din Clopotniță, Asociația Profesorilor de Religie Bacău, ASCOR Bacău, Inspectoratul Școlar Județean Bacău, Asociația Romano-Catolicilor "Dumitru Mărtinaș", Asociația pentru Dezvoltare Activă, Asociația Leo Alpha "Young&Smart" Bacău, Biserica Penticostală "Sfânta Treime", Oratoriul Don Bosco, Școala "Ion Creangă", Acțiunea Catolică Bacău, Scout-ul Bacău, Cercetașii, elevi și profesori de la școli, colegii, licee din județul Bacău, asociații și ONG-uri, și-au unit forțele pentru organizarea acestui marș de responsabilizare și solidarizare creștinească și civică.

La marș au luat cuvântul: Gina, o tânără plină de viață, care a crescut în Casa de copii de la Barați, Ana Pâslaru, reprezentantă Asociației Profesorilor Pentru Ora de Religie, pr. Ionuț Căsăneanu, inspector de religie, ISJ Bacău, pr. Isidor Dâscă, decan de Bacău. După marș au dat mărturie pentru darul vieții dr. ginecolog Mihaela Iordache, și două tinere, Ana și Sânziana, de la Asociația Betania Bacău.

La încheierea marșului s-au lansat baloane cu heliu: "Lansăm aceste baloane ce au culorile tricolorului, culorile ce ne reprezintă pe noi românii. Fraților, sub acest tricolor, în țara noastră în ultimii 25 de ani mai mult de zece milioane de copii au căzut victimă avortului. Fraților, tricolorul e pătat cu sânge.

De aceea, propun să facem un moment de tăcere pentru cei care au căzut victimă avortului, traficului de persoane sau de organe; tăcere pentru cei care au căzut victimă alcoolului, drogurilor, mizeriei, sărăciei și indiferenței. Indiferența, indiferența este un păcat colectiv.

a. Aceste baloane să fie cererea de iertare pentru indiferența noastră. Să facem tăcere...

b. Aceste baloane să fie cererea noastră de iertare, dar și simbolul speranței noastre într-o lume mai bună, într-o Românie mai curată, mai prosperă și mai credincioasă; speranța într-o Românie în care părinții să primească copiii și să le stea alături".

Un articol a fost publicat și în ziarul "Deșteptarea": www.desteptarea.ro/marsul-pentru-viata.

Redacția "Biserica și viața"

*

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 martie: Bacău: Marșul pentru viață


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat