Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

București: Lansarea site-ului oficial al catedralei "Sfântul Iosif"

Joi, 19 martie 2015, când Biserica Catolică îl sărbătorește pe sfântul Iosif, soțul preasfintei Fecioare Maria și patronul Bisericii Universale, Arhiepiscopia Romano-Catolică de București (ARCB) a lansat site-ul oficial al catedralei "Sfântul Iosif": www.catedralasfantuliosif.ro.

Site-ul se adresează atât celor care cunosc și prețuiesc deja catedrala "Sfântul Iosif", cât și celor care nu i-au trecut niciodată pragul. Configurat în șapte secțiuni principale - catedrala, istorie, monument, muzică, parohie, salvați catedrala, presă - site-ul prezintă catedrala "Sfântul Iosif" atât ca biserică mamă a Arhidiecezei Romano-Catolice de București, cât și ca monument înscris în patrimoniul național și european, aducând în spațiul virtual memoria spirituala, istorică, artistică și culturală a catedralei.

Totodată, site-ul este și un punct de informare asupra evenimentelor găzduite recent de catedrală sau care vor avea loc în locașul de cult în perioada următoare. Pentru a facilita accesul la informații, site-ul, dezvoltat de Centrul de comunicații sociale Angelus Communicationis al ARCB, are un design responsive, putând fi utilizat cu ușurință pe orice dispozitiv conectat la internet.

"Site-ul CatedralaSfantulIosif.ro este ceva unic în mediul virtual românesc. Catedrala romano-catolică din București marchează astfel o premieră în mediul online, cu acest spațiu virtual care îi pune în valoare toată frumusețea și complexitatea, atât din punct de vedere religios cât și istoric, arhitectural, artistic și cultural", a spus pr. Francisc Doboș, purtător de cuvânt al ARCB.

Catedrala "Sfântul Iosif" a fost construită între anii 1873-1884 după planurile arhitectului vienez Friedrich von Schmidt. De-a lungul istoriei locașului de cult, sute de mii de oameni i-au trecut pragul pentru a fi botezați, cununați, pentru a asculta cuvântul lui Dumnezeu sau un cuvânt de învățătură ori de mângâiere, pentru a se ruga sau pentru a se înălța sufletește ascultând un concert de muzică sacră. Totodată, Catedrala a fost gazda a numeroase evenimente religioase și culturale care au marcat istoria.

Biroul de presă al ARCB


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat