Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Zi de reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bucovina

Sâmbătă, 14 martie 2015, la inițiativa Surorilor Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, din Siret, persoanele consacrate din zona Bucovinei s-au întâlnit pentru a da și sufletului o zi... de reculegere.

Întâlnirea a avut loc chiar la mănăstirea surorilor și a găzduit în jur de 30 de persoane.

Programul zilei a început la ora 10.00 cu o conferință ținută de pr. Corneliu Berea, SVD, despre scrisoarea intitulată "Bucurați-vă", transmițând astfel sufletului fiecăruia dintre cei prezenți un puternic îndemn la fericire. Ca orice conferință, s-a încheiat printr-un moment în care pr. Corneliu a răspuns întrebărilor ce i-au fost adresate în legătură cu subiectul dezbătut.

După un scurt timp de rugăciune personală și spovadă, ora 12.00 marchează începutul sfintei Liturghii. Aceasta a fost prezidată de pr. Corneliu Berea însoțit de pr. Iosif Doboș, pr. Francisc Simon, pr. Daniel - Anton Lucaci, OFMConv și pr. Mitică Baltag, OFMConv.

Având în vedere că Bucovina este o zonă în care multitudinea națională, culturală, cât și cea spirituală sunt mari, pr. Corneliu, la predică, a pus în evidență principale aspecte ale evangeliei prin sublinierea necesității de a accepta și de a trăi diversitatea ca un dar. Diversitatea nu trebuie să fie o povară sau o sursă de neînțelegeri pentru oameni, ci un mod de a crea noi legături cu Dumnezeu, care ne vrea pe toți frați.

După ce au dat sufletului ce i se cuvenea preoții și surorile s-au adunat la oratoriu parohiei să ia prânzul. Într-o atmosferă de voioșie și fraternitate participanții s-au bucurat să împărtășească noi lucruri unii despre alții.

La sfârșitul programului, plini de Duh Sfânt și de speranță, fiecare s-a întors în comunitatea sa, mulțumindu-i lui Dumnezeu pentru toate harurile primite în acea zi și ducând mai departe mesajul bucuriei.

Sr. Joanna Maksim, OP

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 14 martie: Siret: Zi de reculegere pentru persoanele consacrate din zona Bucovina


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat