Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ploscuțeni: Săptămâna familiei

La inițiativa pr. paroh Carmil Farțade, a pr. vicar Emil-Ioan Robu, a Asociației "Familia Kolping", în perioada 9-15 martie 2015, la Ploscuțeni, jud. Vrancea, a avut loc "Săptămâna familiei", coordonată de către Oficiul pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iași.

Actorul italian Roberto Benigni spunea într-un comentariu la Divina comedie: "Învățăm de toate, învățăm să mergem, să vorbim, să pregătim mâncare, să conducem mașina etc., dar nu învățăm sau, mai exact, nu suntem învățați să iubim. Din acest motiv, pentru că de multe ori nu știm să iubim, se întâmplă adevărate drame. Părinții își sufocă copiii cu iubirea lor, copiii, deveniți adolescenți și apoi tineri, comit adevărate monstruozități în numele iubirii, iar soții, în numele aceleași iubiri, mai degrabă se folosesc reciproc, decât să se iubească".

La Ploscuțeni a fost "un regal" al iubirii, o săptămână în care ne-am amintit că Dumnezeu nu creează la întâmplare, nu greșește când trimite pe cineva în lume și de fiecare dată când îl trimite, îl trimite doar pentru a iubi, bineînțeles folosindu-se de toate oportunitățile posibile: de părinți, de prieteni, de școală, de serviciu, de familie, de momentele triste ca și de cele vesele. Isus Cristos este icoana prin excelență a acestui tip de iubire, iar viața de familie, oglindă a alianței dintre Cristos și Biserica sa, este locul privilegiat în care iubirea Tatălui este trăită în așa fel încât devine viață. Dacă viața nu este trăită din iubire și cu iubire, devine inevitabil o povară.

Săptămâna familiei a cuprins, pe lângă temele propuse în timpul sfintei Liturghii, și diverse întâlniri cu copiii, ministranții, adolescenții și tinerii.

Momentul inedit a fost dat de prezența doamnei Eugenia Dămătăr, care a ținut o conferință profundă despre ceea ce înseamnă a fi femeie și soție, bărbat și soț. Surorile Patimii lui Isus de la Butea, alături de mamele din Uniunea Mamelor Milostive, au întregit ziua printr-o oră de adorație împreună cu membrii comunității din Ploscuțeni.

Duminică, în ultima zi, după sfânta Liturghie de încheiere, a avut loc o serbare specială dedicată femeilor și mamelor. Evenimentul a fost completat cu darurile speciale pe care le-au oferit autoritățile locale împreună cu "Familia Kolping" și ajutați de membrii Acțiunii Catolice.

Mulțumim lui Dumnezeu și tuturor celor care au făcut posibil acest eveniment.

Pr. dr. Felician Tiba

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 9-15 martie: Ploscuțeni: Săptămâna familiei


 

lecturi: 28.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat