Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizita Preasfințitului Petru Gherghel în Austria

În drumul de întoarcere de la Roma, Preasfințitul Petru Gherghel a dorit să viziteze și câteva locuri din Austria, unde preoții romani își desfășoară activitatea.

După ce, în seara zilei de 7 martie 2015, la Bregenz, la parohia administrată de părintele paroh și decan Paul Solomon a fost o întâlnire cu majoritatea preoților care lucrează în Dieceza de Feldkirch, a doua zi, duminică dimineața, 8 martie 2015, a celebrat o Liturghie în biserica "St Kolumban", împreună cu comunitatea locală, pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu pentru toată colaborarea care există între diecezele noastre.

După celebrarea sfintei Liturghii, Preasfințitul Petru a ținut să se reculeagă pentru câteva minute și la mormântul marelui binefăcător al Diecezei de Iași, prelatul Albert Holenstein, pentru a-i cere lui Dumnezeu răsplata veșnică pentru tot binele făcut.

După-amiaza zilei de duminică, 8 martie, a fost ocazia de a-l întâlni pe noul episcop de Feldkirch, Excelența sa dr. Benno Elbs, pentru un moment de comuniune și de analiză a relațiilor dintre diecezele noastre.

Luni, 9 martie, în biserica din Bad Deutsch-Altenburg, localitatea natală a fericitului episcop Anton Durcovici, împreună cu parohul comunității locale, pr. Pavel Balint, Preasfințitul Petru a celebrat o Liturghie de mulțumire, pentru a-i aduce preamărire lui Dumnezeu pentru darul minunat săvârșit în persoana episcopului martir Anton în favoarea Bisericii locale din România și în mod deosebit pentru Dieceza de Iași, pe care a păstorit-o și pentru care și-a oferit viața.

Concluzia generală este aceea că Bisericile noastre locale, chiar dacă fac parte din națiuni diferite, se îmbogățesc reciproc prin schimbul de valori spirituale, care este necesar să continue și, pe cât posibil, să se și diversifice. Acest lucru pune mai mult în valoare universalitatea Bisericii Catolice, în care Dumnezeu ne-a chemat să ne desfășurat apostolatul.

Pr. Mihai Budău

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 7-9 martie: Vizita Preasfințitului Petru Gherghel în Austria


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat