Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade: Rugăciune pentru creștinii care și-au pierdut încrederea în milostivirea lui Dumnezeu

Oficiul pentru Pastorația Tineretului propune o nouă inițiativă de rugăciune continuă. Intenția de rugăciune este pentru creștinii care și-au pierdut încrederea în milostivirea lui Dumnezeu și nu se mai apropie de sacramentul Spovezii.

Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări propune, în zilele de 13 și 14 martie 2015, o inițiativă mondială de rugăciune sub tema "Dumnezeu bogat în îndurare" (Ef 2,4).

Însuși papa Francisc a recomandat participarea la această inițiativă: "Să nu neglijăm forța rugăciunii a atâtora! Inițiativa 24 de ore pentru Domnul, care doresc să se celebreze în toată Biserica, și la nivel diecezan, în zilele de 13 și 14 martie, vrea să dea exprimare acestei necesități a rugăciunii." (Mesajul pentru Postul Mare 2015).

Oficiul pentru Pastorația Tineretului din Dieceza de Iași propune o inițiativă de rugăciune continuă pentru creștinii care și-au pierdut încrederea în milostivirea lui Dumnezeu și nu se mai apropie de sacramentul Spovezii. Această campanie de rugăciune va avea loc în zilele 13, 14 și 15 martie 2015.

Ce înseamnă 3, 72, infinit?

Inițiativa are denumirea "Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade" și urmărește să creeze un lanț de rugăciune pe parcursul a trei zile. Cifrele nu sunt întâmplătoare! A treia zi Cristos a înviat transformând întreaga realitate, învingând răul și moartea. Rugăciunea comună poate transforma realitatea în care trăim chiar dacă răul pare să se răspândească tot mai mult. Trei zile sunt compuse din 72 de ore. Acesta este numărul ucenicilor trimiși de Cristos să vestească Evanghelia. În mod simbolic această cifră arată că învățătura lui Cristos este destinată să ajungă la lumea întreagă. Rugăciunea înseamnă punerea în practică a misiunii lui Cristos, este aceea care trece dincolo de orice bariere și unește oamenii din orice colț a lumii făcând să apare roade infinite, care nu pot fi măsurate în cifre.

Cum mă pot uni în rugăciune?

Dacă dorești să te unești acestei inițiative poți alege o oră, care nu fost deja aleasă, în care să te rogi pentru pace și pentru creștinii persecutați. Poți să te rogi în modul în care dorești tu, să înalți rugăciunile pe care le consideri cele mai potrivite. Lista este disponibilă aici. În dreptul orei pe care ai ales-o înscrie numele tău! Dacă împarți ora de rugăciune cu alte persoane, transcrie numele acestora! Dacă prima listă este completă te poți înscrie în lista următoare.

Fă cunoscută inițiativa și altor persoane care ar putea să se alăture!

Această inițiativă de rugăciune va continua și pentru alte intenții.

Pr. Felix Roca,
responsabilul Oficiului pentru Pastorația Tineretului


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat