Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Ziua mamei

Cine sunt persoanele care "încearcă să construiască o societate mai umană și primitoare? Care "ne transmit capacitatea de a vedea dincolo - văd dincolo de ele", care "ne transmit capacitatea de a înțelege lumea cu ochi diferiți, de a simți lucrurile cu inimă mai creativă, mai răbdătoare, mai tandră?" Sunt întrebări pe care le formulăm după micul discurs adresat de papa Francisc, duminică, 8 martie 2015, după rugăciunea "Îngerul Domnului". Răspunsul este unul singur: femeile. Iată cum o tânără descrie actul organizat de cercetașii din Parohia "Adormirea Maicii Domnului" pentru a omagia pe mamele din Pildești.

Ca în fiecare an, de ziua mamelor noastre, noi, cercetașii centrului AMD Pildești, am organizat un spectacol prin care să le arătăm iubirea și recunoștința celor care ne-au crescut. Astfel, la duminică, 8 martie 2015, la ora 13.00, în căminul cultural s-au adunat mămici dornice de a-și vedea copiii pe scenă.

Ambientul zilei a fost colorat de glasurile copiilor care au cântat, de scenetele și momentele frumoase pregătite atât de cei mici, lupișorii, cât și de cei mari, temerari, exploratori și lideri. Pe chipul fiecărei mame a fost desenat un zâmbet de bucurie, dar s-au zărit și câteva lacrimi de fericire. Lupișorii, ramura de vârstă cea mai mică, au pregătit din timp scrisori către mamele lor. Dintre acestea au fost selectate 10 scrisori în care copii au transmis cele mai frumoase emoții, iar acestea au fost citite pe tot parcursul spectacolului. Se pare că sufletele celor din public au vibrat la scrisoarea Simonei Iștoc, care cu inima ei mică i-a transmis mamei ei:

"Dragă mamă,

Inima ta e ca o floare ce se ofilește când ești tristă. Când te văd supărată și eu mă întristez pentru că îți simt durerea. Tu îmi îndeplinești orice dorință, indiferent ce ar fi. Dacă ești tristă ai un motiv. Tu, cu o inimă mare, mă aperi de orice rău. Mama mea e înaltă și părul ei e scurt și șaten. Mama mea, orice ar face, ar face doar ca să îmi fie bine. În fiecare zi ea mă trezește și când deschid ochii eu o privesc. Ea este o rază de soare în inima mea. Eu, alături de mama mea, mă simt ca în rai și când o strâng în brațe mă simt în al nouălea cer".

Doamna Angela Iștoc a fost aleasă Mama Anului 2015. Ea a urcat plină de emoții pe scenă alături de fiica ei. Spectacolul nu a fost doar un moment artistic, a fost un moment special prin care am scris pe sufletele mamelor cuvinte de mulțumire pentru tot ceea ce fac. Am încercat să arătăm prin fiecare cântec, fiecare scenetă, fiecare acord de chitară că mama e lumânarea care arde veșnic în întunericul vieții, e îngerul care ne dă aripile viselor, e cea care ne călăuzește pe toți să lăsăm lumea mai bună decât am găsit-o prin iubire, răbdare, slujire.

Mulțumim Primăriei Cordun, care ne-a pus Căminul Cultural la dispoziție, și mulțumim Grupului de părinți din Pildești pentru colaborare. Felicităm liderii care s-au străduit ca spectacolul, prezentat de Evelina Mateeș și Ema Bulai, să fie o reușită.

Andreea Mârț

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 8 martie: Pildești: Ziua mamei


 

lecturi: 54.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat