Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Zi de reculegere pentru familii

Ca pregătire pentru sărbătoarea Învierii Domnului, sâmbătă, 28 martie 2015 (înainte de Duminica Floriilor), la Mănăstirea "Don Orione" din Iași, s-a desfășurat o zi de reculegere pentru familii, coordonată de pr. Cornel Cadar. Au participat 13 familii, unele dintre ele cu tot cu copii.

Pornind de la un text din Evanghelia după sfântul Ioan (12,20-33), citit în biserici cu o duminică înainte, programul zilei a cuprins: meditație, tăcere, rugăciune, Rozariul familiei, spovadă, Liturghie, împărtășire de experiențe și impresii.

Tema meditației ("Domnule, vrem să-l vedem pe Isus") i-a condus pe participanți la a-l descoperi pe Isus în celebrările din Săptămâna Mare (aclamat, vândut, trădat, slujind, iubind, murind, în mormânt, înviind...); a fi ca Filip și Andrei care au încercat să-i facă pe alții să-l întâlnească pe Isus; a se gândi la atitudinea din momentele de tulburare și suferință; a-și imaginea viața ca o sămânță care trebuie să moară pentru a aduce rod. Calea crucii a fost pregătită și celebrată pe familii, cu participarea copiilor. Rând pe rând, crucea a fost purtată de la o stațiune la alta de un membru al familiilor participante.

Fiind Anul Vieții Consacrate, după-amiază pr. Iosif Fechetă din comunitatea "Don Orione" a vorbit participanților despre semnificațiile acestui an, despre ce înseamnă să fii călugăr și despre misiunea și activitatea celor de la Mănăstirea "Don Orione".

Participanții, reînnoiți sufletește, s-au întors la casele lor însuflețiți de îndemnul Benedict al XVI-lea din anul 2007, cu ocazia încheierii exercițiilor spirituale la care el însuși participase: "Încurajez pe toți să caute tăcerea și reculegerea, pentru a lăsa mai mult spațiu rugăciunii și meditației cuvântului lui Dumnezeu".

Un participant


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat