Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Nisiporești și Tupilați: "Zilele familiei"

În perioada 26-29 martie 2015, în Parohia Nisiporești și în filiala Tupilați au avut loc "Zilele familiei" sau "Misiuni dedicate familiei". Predicator a fost pr. dr. Felician Tiba, director al Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor din cadrul Episcopiei de Iași.

După trei zile încărcate de har și binecuvântare, se cuvine o mulțumire lui Dumnezeu, autorul și sprijinitorul familiei.

Am înțeles că Dumnezeu l-a creat pe om din iubire și că prin "chipul și semănarea sa", pe care le-a pus în fiecare dintre noi, ne însoțește mereu cu prezența sa și că respectându-l pe aproapele, de fapt îl respectăm pe Dumnezeu. Dumnezeu se află în noi și în aproapele nostru, de aici datoria de a-l respecta și iubi și nu de a-l face obiectul discuțiilor noastre, de multe ori, inutile.

Dumnezeu a dorit familia chemând bărbatul și femeia în fața altarului, pentru ca prin sacramentul Căsătoriei să se iubească reciproc, să se respecte și să fie deschiși spre el. I-a creat bărbat și femeie, egali în demnitate și în drepturi, dar diferiți din atâtea puncte de vedere. Păcatul a fost acela care a distrus armonia de la început și a instalat teama în familie, teamă care provoacă violență verbală și fizică, ceea ce, de atâtea ori, conduce la destrămarea familiei.

Isus Cristos a adus în familie demnitatea și bucuria și a ridicat legătura dintre bărbat și femeie la rangul de sacrament. Dacă în familie există iubire, dacă există Dumnezeu, se poate trece mai ușor peste momentele grele, iar aceasta devine o oază în care copiii cresc în armonie. Căsătoria nu poate fi încheiată în glumă, chiar dacă în ea este indicat să se mai și glumească. Trebuie să fie bine pregătită, pentru că ea nu e doar nuntă, ci e viață concretă.

Atât Parohia Nisiporești, cât și filiala acesteia, Tupilați, mulțumesc lui Dumnezeu, părinților din parohie, episcopului Petru Gherghel, care se preocupă de familie, dar și părintelui Felician pentru că au avut curajul să ne încurajeze prin cuvinte încurajatoare.

Mulțumim și doamnei Eugenia Dămătăr pentru frumoasele cuvinte spuse în cadrul conferinței de sâmbătă seara, tuturor mamelor din Uniunea Mamelor Milostive, coordonate de către Surorile Patimii lui Isus de la Butea, sorei Elisabeta Barollo, care l-au adorat pe Isus din Euharistie împreună cu întreaga comunitate din Nisiporești. De asemenea și tinerii parohiei au avut parte de o întâlnire specială cu pr. Felician căruia îi mulțumesc.

Familia contează pe Biserică, iar Biserica contează pe familie. Ne vom susține reciproc.

Tereza Mihăică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26-29 martie: Nisiporești și Tupilați: "Zilele familiei"


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat