Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: "Zilele familiei"

În perioada 26 februarie - 1 martie 2015, la inițiativa părintelui paroh, Iulian-Eugen Kropp, și a părintelui vicar, Gabriel Bîrnat, în Parohia Răducăneni au avut loc "Zilele familiei" coordonate de către pr. dr. Felician Tiba, directorul Oficiului pentru Pastorația Familiei și a Laicilor, din cadrul Episcopiei de Iași.

Ne-am bucurat când am auzit că vor fi trei zile dedicate în exclusivitate familiei. Unii și-au luat liber în ziua de vineri fie de la școală, fie de la serviciu, doar ca să nu pierdem parcursul propus. Știam din alte surse că avea să fie frumos și nu ne-am înșelat!

Pr. Felician, cu un limbaj simplu și pornind de la experiența de fiecare zi a fiecăruia, ca și de la cuvântul lui Dumnezeu, ne-a ajutat să descoperim frumusețea omului creat după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, chemat la iubire și la comuniune, chemat să întemeieze o familie, să-și dedice viața slujirii lui Dumnezeu și aproapelui sau chiar unui ideal de viață.

Nu știm de câte ori a amintit că suntem chemați să iubim, dar dacă ne-a rămas aproape ca pe o obsesie, înseamnă că l-a repetat des. Ceea ce însă a constituit o noutate, a fost faptul că Dumnezeu nu l-a chemat pe bărbat și pe femeie, ca în familie, în cadrul dăruirii lor totale de sine, să se folosească reciproc. Aceasta duce la mari suferințe și frustrări în familie. I-a îndemnat pe părinți să aibă curaj să discute cu proprii copii, subliniind rolul de prim educatori, atât în credință cât și în umanitate.

Sâmbătă seara, înainte de Liturghie, am avut bucuria să avem printre noi pe sr. Angela Bulai SFMA, din comunitatea de la Huși, alături de familia Cătălin și Tereza Balan, împreună cu fetițele lor gemene, Marta și Sofia, care ne-au vorbit despre legătura care există între familie și viața consacrată, cum una provine din cealaltă și cum se susțin reciproc. După Liturghie, Uniunea Mamelor Milostive, împreună cu Surorile Misionare ale Pătimirii lui Isus, de la Butea, au participat la o oră de adorație alături de comunitatea noastră din Răducăneni.

După fiecare Liturghie, credincioșii prezenți au discutat îndelung fiecare predică, fiecare nuanță, fiecare moment și cu nerăbdare așteptau să vadă ce va mai urma.

Mulțumim părinților noștri din parohie care au făcut posibile aceste zile, mulțumim și părintelui Felician și-i dorim să ducă mai departe mesajul despre evanghelia căsătoriei și a familiei, cel puțin așa cum a făcut-o și în Parohia din Răducăneni.

Fam. Mihaela și Ioan Ciobănică

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 26 februarie - 1 martie: Răducăneni: "Zilele familiei"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat