Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Caritas Iași: Colectă destinată Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu"

Centrul Diecezan Caritas organizează în a doua duminică a Postului Mare (1 martie 2015) o colectă în parohiile Diecezei de Iași care să sprijine activitatea Programului "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu". Acesta reprezintă participarea dumneavoastră la susținerea oferirii serviciilor de asistență socială și îngrijiri medicale pentru persoanele vârstnice, imobilizate la pat sau la domiciliu din cele 15 centre de Îngrijiri la Domiciliu prezente în Moldova.

"Cu ocazia celei de-a XXIII-a Zile Mondiale a Bolnavului, instituită de sfântul Ioan Paul al II-lea, mă adresez vouă tuturor care purtați povara bolii și sunteți în diferite moduri uniți cu trupul lui Cristos suferind; precum și vouă, profesioniști și voluntari din domeniul sanitar.

Tema din acest an ne invită să medităm o expresie din Cartea lui Iob: «Eu eram ochi pentru cel orb și picioare pentru cel șchiop» (29,15). Aș vrea să fac asta în perspectiva lui «sapientia cordis», înțelepciunea inimii. Înțelepciunea inimii înseamnă a-l sluji pe fratele. (...) Este relativ ușor a sluji timp de câteva zile, dar este greu a îngriji o persoană timp de luni sau chiar timp de ani, chiar și atunci când ea nu mai este în stare să mulțumească. Și totuși, ce mare drum de sfințire este acesta! În acele momente se poate conta în mod deosebit pe apropierea Domnului, și sunt și de sprijin special pentru misiunea Bisericii. Înțelepciunea inimii înseamnă a fi solidari cu fratele fără a-l judeca. Caritatea are nevoie de timp. Timp pentru a-i îngriji pe cei bolnavi și timp pentru a-i vizita. Timp pentru a sta alături de ei așa cum au făcut prietenii lui Iob. Încredințez această Zi Mondială a Bolnavului ocrotirii materne a Mariei, care a primit în sânul ei și a născut Înțelepciunea întrupată, pe Isus Cristos, Domnul nostru. O, Marie, Scaun al Înțelepciunii, mijlocește ca Mamă a noastră pentru toți bolnavii și pentru cei care se îngrijesc de ei. Fă ca, în slujirea față de aproapele suferind și prin însăși experiența durerii, să putem primi și să facem să crească în noi adevărata înțelepciune a inimii" (Din Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc pentru a XXIII-a Zi Mondială a Bolnavului 2015).

Adăugăm acestui mesaj al Sfântului Părinte papa Francisc invitația Centrului Diecezan Caritas Iași pentru ca în aceste zile de post și pregătire pentru Învierea lui Cristos, să vă deschideți inima către persoanele în vârstă și bolnavilor pe care îi sprijinim prin Programul "Servicii de Îngrijiri la Domiciliu".

Acest program sprijină atât persoana în suferință, cât și familia acesteia, urmărindu-se menținerea autonomiei persoanei asistate pe o perioadă cât mai lungă și prevenirea agravării situației de dependență a persoanei vârstnice precum și scăderea gradului de solicitare pentru familiile ce îngrijesc persoanele imobilizate la pat sau la domiciliu.

Colecta va fi virată în contul Episcopiei Romano-Catolice Iași - RO78 RNCB 0175 0335 9236 0005, Banca Comercială Română Iași, cu specificația "Colecta Caritas" sau în contul Caritas în lei: RO36BRDE240SV08119112400.

Vă mulțumim în numele beneficiarilor Centrului Diecezan Caritas Iași pentru sprijinul oferit până acum și vă dorim un Post binecuvântat cu multe roade.

Centrul Diecezan Caritas Iași
Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu"


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat