Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luizi-Călugăra: Întâlnire anuală a "Armatei Maicii Domnului"

Așa cum se obișnuiesc, atât în viața civilă, cât și în cea ecleziastică, reuniuni anuale, trimestriale, lunare sau săptămânale, în care membrii își dau întâlnire pentru a analiza trecutul, a proiecta viitorul și a trăi prezentul cu mai multă fervoare și rodnicie, provocați fiind de exigențele lumii în care trăiesc, iată că și asociația publică internațională de drept pontifical "Armata Maicii Domnului" își dă întâlnire anual în locul cel mai semnificativ pentru ea, mormântul cofondatorului A.M.D. și confident al sf. Maximilian Maria Kolbe, unde își doarme binemeritatul somn de veci, așteptând învierea fericită, vrednicul de pomenire pr. Iosif Petru Maria Pal.

Anual, aici la Luizi-Călugăra, sat cu bogată tradiție creștină din zona Bacăului, membrii A.M.D., cu ocazia misiunilor populare-mariane de la 11 februarie, ne adunăm pentru a ne analiza la lumina cuvântului lui Dumnezeu proclamat și explicat de către preoții predicatori rânduiți de frații franciscani, ce păstoresc de veacuri această parohie.

Procesiunea ce pornește de la locul numit: "Trei cruci" de la intrarea din sat, primirea din partea parohului locului și a fraților din convent, prohodirea care se face la mormântul din biserică al pr. Iosif Petru Maria Pal, unde sunt pomeniți toți frații implicați în promovarea spiritului asociației pe aceste meleaguri românești de dincolo și de dincoace de Carpați, ora de adorație, ora mariană, sfânta slujbă solemnă, adesea prezidată de unul dintre ierarhii noștri și procesiunea din jurul bisericii, sunt tot atâtea oaze de spiritualitate și întremare duhovnicească pentru toți membrii A.M.D..

Ce frumos sună o vorbă românească: "Unde-i frate lângă frate, se dă lumea la o parte, unde-i unul singurel, se leagă lumea de el". Sub această deviză militanții din Moldova, respectiv din: Hălăucești, Iugani, Nisiporești, Tupilați, Buruienești, Huși-Corni, Bogdănești, Prăjești, Târgu-Trotuș, ne strângem rândurile în rugăciune de implorare către Dumnezeu prin Maica neprihănită și sfântul Maximilian Maria Kolbe pentru a fi ajutați în trăirea cu autenticitate a carismei proprii: "consacrarea totală față de Neprihănita după modelul remarcabil al sfântului Maximilian Maria Kolbe".

Anul acesta, care, din voința Sfântului Părinte papa Francisc, este dedicat în întregime persoanelor consacrate, noi, cei din Armata Maicii Domnului, ne simțim interpelați în mod personal și provocați în același timp să ne reînnoim da-ul nostru rostit în ziua consacrării și intrării cu tot elanul în marea familie mariană așezată sub stindardul Neprihănitei.

Cuvintele Apostolului Neamurilor adresate lui Timotei le simțim mai mult decât actuale pentru noi: "Îți reamintesc să reînflăcărezi darul lui Dumnezeu care este în tine prin impunerea mâinilor mele!". Acesta este motivul principal pentru care an de an ne adunăm în jurul vrednicului nostru părinte, punând în practică, atât cât ne este în putință, îndemnul sfântului Paul în Scrisoarea către evrei: "Amintiți-vă de conducătorii voștri care v-au învățat Cuvântul lui Dumnezeu și imitând împlinirea vieții lor, imitați credința lor...".

Armata Maicii Domnului de pe întregul cuprins al Moldovei trebuie să pună la suflet și inimă aceste cuvinte pline de tâlc pentru a rămâne fidelă carismei fondatorilor noștri.

Liturghia din 11 februarie 2015, prezidată de Preasfințitul Aurel Percă, și cei peste 45 de preoți concelebranți ne-a sporit zelul și râvna în a ne dărui și mai mult cauzei Neprihănitei. Prezența Excelenței Sale ne-a dat garanția că lucrăm la umbra aceleași Maici Biserici pentru binele sufletelor și propășirea împărăției lui Dumnezeu.

Pr. Paul Bulai, OFMConv.,
asistent național al Armatei Maicii Domnului

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 11 februarie: Luizi-Călugăra: Întâlnire anuală a "Armatei Maicii Domnului"


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat