Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Siret: Întâlnire pentru tinere la surorile dominicane

"Tu ești Fiul meu cel iubit, în tine mi-am găsit bucuria" (Mc 1,11). Acest verset le-a inspirat pe Surorile Dominicane ale Sfintei Fecioare Maria a Rozariului, din Siret, să organizeze o întâlnire pentru tinere, în perioada 4-6 februarie 2015, cu tema: "Chemarea la viața de creștin". Organizatoarele și participantele au dorit să înțeleagă mai bine chemarea la viață și, în mod deosebit, chemarea la viața de creștin.

Pe durata celor trei zile ale întâlnirii, prin intermediul meditării evangheliei Botezului lui Isus, a versetului din profetul Isaia 49, 16: "Iată, te-am gravat pe palmele mele", a reflecției personale în fața preasfântului sacrament, a vizionării filmului "October Baby", cele 11 fete participante, din Moara, Poiana Micului și Siret, au înțeles că viața, și în mod special viața de creștin, este un dar foarte prețios pe care Dumnezeu ni l-a încredințat ca să-l ocrotim, să-l ajutăm să crească și să-l împărtășim și celorlalți. Nu au lipsit nici momentele de relaxare și de muncă în echipă.

Noi, fetele participante, am înțeles ce înseamnă să fii fiica preaiubită a lui Dumnezeu, cât de mare este iubirea lui față de noi și până unde poate ajunge aceasta. Am descoperit faptul că lui Dumnezeu nu îi este rușine de noi, de defectele noastre, de păcatele noastre (la Iordan Isus a stat la rând împreună cu păcătoșii, s-a coborât în râu ca să ia asupra sa păcatele lumii). Pe drumul vieții nu ne lasă niciodată singuri, ne ia de mână și ne pune alături persoane care să ne ajute să ne ridicăm și să mergem mai departe atunci când ne împiedicăm și cădem ("Iată, eu îl trimit pe îngerul meu înaintea feței tale; el îți va pregăti calea" - Mc 1,2). Am învățat care sunt lucrurile care stau la baza vieții unui creștin adevărat (iubirea, speranța, credința, cuvântul lui Dumnezeu), lucrurile care susțin credința și care sunt roadele acesteia (gingășia, blândețea, înțelepciunea, curajul, fericirea adevărată, iar lista poate continua). Prin munca în echipă am reușit să alcătuim un "decalog personal" și am desenat "copacul vieții".

Unirea propriei inimi cu inima lui Isus a reprezentat pentru noi momentul culminant. Timp de două ore am avut posibilitatea să ascultăm vocea lui Isus în fața preasfântului sacrament, să contemplăm râul propriei vieți și să hotărâm astfel cum să-l limpezim.

Au fost trei zile senine în care s-au legat noi prietenii și, cel mai important, s-a consolidat prietenia cu Isus.

Următoarea întâlnire se va desfășura în perioada 24-26 aprilie 2015 și va avea ca temă chemarea la viața de familie.

Claudia Zebreniuc

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4-6 februarie: Siret: Întâlnire pentru tinere la surorile dominicane


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat