Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Hălăucești: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Roman

Din dorința papei Francisc, el însuși făcând parte dintr-un ordin călugăresc, anul acesta a fost dedicat în întregime vieții consacrate. În toate diecezele din Biserică au loc tot felul de inițiative menite să reînflăcăreze spiritul originar al fiecărei realități religioase și în același timp să fie o provocare pentru lumea în care trăim și care ne interpelează continuu.

În dieceza noastră, din dorința Preasfințitului episcop Petru Gherghel, păstorul diecezei, ziua de 1 februarie a fost orânduită pentru celebrarea Zilei persoanelor consacrate la nivel zonal.

Pentru zona - Roman, comitetul de organizare local a propus și s-a acceptat ca această zi să se celebreze în Parohia "Nașterea Sfintei Fecioare Maria" din Hălăucești, având două motivații pertinente: comunitatea este păstorită de preoți franciscani din Ordinul Fraților Minori Conventuali, Provincia "Sfântul Iosif" din România, și tot aici de peste 90 de ani sunt prezente Surorile Franciscane Misionare de Assisi.

Programul întâlnirii din 1 februarie 2015 a început cu o meditație pregătită de preotul franciscan Sergiu Bolog, vicar parohial în această parohie, având ca temă: "Treziți lumea!", a urmat sfânta Liturghie prezidată de PS Petru Gherghel, având alături pe pr. Alois Fechet, responsabil diecezan al Oficiului pentru Viața Consacrată, pr. paroh Paul Bulai și alți multor preoți religioși ce aparțin diferitelor congregații ce activează în zona amintită.

Au participat la sfânta Liturghie peste 100 de călugări și călugărițe din diferite realități călugărești. Cuvântul de învățătură la Liturghie a fost ținut de către pr. Virgil Blaj, profesor la Institutul Teologic Franciscan Roman.

La sfârșitul sfintei Liturghii, Preasfințitul episcop Petru Gherghel a adresat tuturor participanților un cuvânt de considerație și încurajare în urmarea lui Cristos într-o dăruire totală în viața consacrată.

A urmat o agapă fraternă la mănăstirea Surorilor Franciscane Misionare de Assisi din Hălăucești.

Programul s-a încheiat cu un moment de adorație în biserică.

Mulțumim lui Dumnezeu prin Maica Neprihănită pentru această zi binecuvântată ce ne-a fost oferită nouă, persoanelor consacrate.

Pr. Paul Bulai, OFMConv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 1 februarie: Hălăucești: Întâlnirea persoanelor consacrate din zona Roman


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat